Hr & Fru Hansen vil ikke købe Linux-computere

Selv om der er godt gang i salget af Eee-pc'er med Linux i Norden i øjeblikket er der lange udsigter til en bred accept af styresystemet hos den menige dansker.

Opdateret: Da Nordamerikas største varehuskæde bestemte sig for at forhandle en superbillig pc med Linux-styresystem troede mange, at det var gennembruddet for Linux-maskiner hos mainstream publikummet. Men den udvikling udeblev.

Wal-mart besluttede allerede at indstille salget tidligere i år.

Men tendensen er ikke gået helt i sig selv.

I øjeblikket gætter mange på, at den store interesse for de små mini-bærbare som MSI Wind og Asus Eee kan være medvirkende til, at computerbrugere får øjnene op for alternativer til Microsoft Windows og Mac OS X. Blandet andet på grund af at mange af de små maskiner slet ikke er skabt til at køre tunge styresystemer.

Asus' nordiske marketingchef Mikael Koark oplyser da også, at det nordiske salg af Eee i øjeblikket fordeler sig med 60 procent Linux-udgaver og 40 på Windows XP-udgaver.
Det hører dog med til historien, at Asus primært får efterspørgslen på Windows-udgaven fra de store forbruger-kæder som for eksempel El-Giganten i Danmark, der udelukkende sælger XP-versioner af maskinen.

Ingen revolution

Og den nuværende invasion af mini-notebooks får da næppe heller den store betydning på forbruger-markedet, skriver The Register.

For eksempel siger David Lieu fra styresystemet gOS, der var installeret på Wal-marts computere, at Microsoft ikke bliver blæst omkuld af konkurrencen fra hverken hans eller kollegaernes Linux-versioner.

For eksempel nævner han, at Microsoft har været meget hurtige og dygtige til at holde fast i deres dominerende rolle også på de nye platforme som mini-notebooks. Han mener, at både gOS og andre udviklere af Linux-styresystemer skal holde sig til ilden for at få del af denne og fremtidige kager. Det sagde han på dette års LinuxWorld-konference.

På samme konference nævnte HPs teknologistrateg, Jim Mann, at der er helt lavpraktiske grunde til, at der går lang tid, før Linux-baserede bærbare får den dominerende plads på butikshylderne.

»Helt overordnet set så er der stadig alt for mange pakker, som man skal downloade. Og det er ikke noget, som man får min mor til at gøre! Så før det bliver supersimpelt og brugervenligt, så vil efterspørgslen blandt almindelige forbruger ikke stige.«

Formand Morten Kjærsgaard fra den danske foreningen af Open Source-leverandører tipper også, at den skjulte Linux-invasion via for eksempel Asus Eee udebliver lidt endnu. Det begrunder han for eksempel med, at mange offentlige hjemmesider - som for eksempel ATP - slet ikke kan håndtere besøgende fra Linux-platform. Og så er det ikke interessant for den almindelige pc-bruger.

På vores søstersite Gear måtte vores husanmelder Nikolaj Sonne også krybe til korset, da han
anmeldte Asus Eee. På trods af hans udtalte aversion mod Microsofts styresystem, så foretrak han Windows XP frem for den medfølgende Linux-distribution.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere