»Everyone who forward this email to 25 people will recieve a Nokia 7110«
En tekst som den ovennævnte har de fleste internetbrugere helt sikkert mødt på et eller andet tidspunkt på nettet. Mystiske mails, der lover guld og grønne skove eller varsler bål og brand, hvis man ikke følger tekstens anvisninger.
I de fleste tilfælde er der tale om fupmails, som ikke udsætter offeret for andet end tidsspilde og en række unødvendige bekymringer. Alligevel bliver der ved med at dukke mystiske vandrehistorier op på nettet.
Hjemmesiden PC Advisor har fundet de seks mest underholdende løgnehistorier på nettet:
Klik 100 gange og få adgang til gratis fjernsyn
Ifølge et internetrygte kunne man få adgang til en ny Google-tjeneste, hvis man fulgte en detaljeret brugsnvisning. Det indebar, at man for eksempel skulle trykke gentagende gange på logoet i Gmail.
Når man havde adgang til Google TV beta kunne man for eksempel se alle afsnit af serien Prison Break gratis.
Ufoer på Haiti
En video med to ufoer, der flyver henover Haiti, har også skabt undren på nettet. Videoen er optaget i bedste YouTube-stil men er alligevel så realistisk, at enkelte har pudset brillerne en ekstra gang.
Faktisk er videoklippet forfilmen til en film om to drenge, der netop laver en falsk film om ufoer for at skabe frygt via internettet.
Implantater er farlige
"Metalosis Maligna" er navnet på et fupnummer, der har givet personer med implantater en ekstra ting at tænke over.
Dokumentarfilmen fremfører bevis for, at man er udsat for en række lidelser, hvis man har fået indopereret implantater. Hjemmesiden Metalosis.com har sikkert fået mange til at falde for løgnen.
Retssag mod Steve Jobs
"Fake Steve Jobs" er en weblog, der indtil sidste år udgav sig for at være Apple-boss Steve Jobs dybeste tanker. Men i virkeligheden var det journalist Daniel Lyons, der løj og gættede sig til indlæg på dagbogen.
Alligevel hoppede mange på limpinden, da han i slutningen af 2007 bildte verden ind, at Apple ville trække den falske Steve i retten for at lække fortrolige oplysninger.
Tjekkerne har bomben
Hackere har haft held til at skaffe sig adgang til en tjekkisk vejrstation. Herefter afspillede de en video, så det så ud som om, at en atombombe blev affyret. Da videoen havnede på YouTube, kom der virkelig gang i jugletrommerne, selv om videoen var rimelig dårligt udført. Hackerene står i øjeblikket til flere års fængsel for indbruddet.
Selvlysende sodavand
Med få remedier kan man får en sodavandsflaske med "Mountain Dew" til at blive selvlysende.
Sådan kunne man se i en video, der også har floreret på nettet. Faktiske har flere fået lyst til at gøre svindelnummeret efter.
Hos Snopes.com kan man tjekke op på nettets mange vandrehistorier.