Mazda krævede ydmygende undskyldning for programfejl

Norsk it-firma måtte sende en personlig udsending i et fly til Japan for at beklage en mindre programmeringsfejl.

Hvis der er tvivl om, at Japan er et stolt og traditionsbundet folkefærd, så kan du spørge Eistein Fosli til råds.

Den norske chef for it-firmaet Open IT fik personligt at mærke, at der er visse betingelser, der skal overholdes, når man laver forretninger med japanere.

Det norske firma har leveret en it-løsning, Usage Analyser, til den japanske bilfabrikant Mazda. Usage Analyser bruges til system-overvågning, så man kan se og analysere it-ressourcerne.

Men i to omgange var der fejl i små fejlrettelser til Usage Analyser. Dette tolererede japanerne ikke, og de krævede derfor, at en ansvarlig leder mødte op, for at forklare, hvad der var sket, og hvilket procedurer, der var lavet for at undgå, at problemet opstod igen.

»Jeg havde håbet at undgå det, men et formelt brev, hvor jeg lagde mig på ryggen, var tydeligvis ikke nok,« siger Eistein Fosli, der er stifter og diretør af Open IT, der måtte bestille en flybillet til Mazdas hovedkvarter i Hiroshima.

Japanerne accepterede forklaringen og er stadig kunde hos Open IT. Hos nordmændene forsøger man at finde det positive i situationen, hvor direktøren blev kaldt til Japan som en anden uartig skoledreng.

»Jeg anerkender, at vi har meget at lære af Mazda og andre japanske selskaber, når det gælder total kvalitetsledelse og fokus på de mindste detaljer i alt vores arbejde,« siger Eistein Fosli til Digi.no.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere