BIOS-efterfølger fra Intel bliver open-source

Intel vil frigive store dele af BIOS-efterfølgeren »Next Generation Firmware Technology« som open source.

I løbet af året vil Intel sammen med Collabnet frigive de centrale komponenter i BIOS-efterfølgeren »Next Generation Firmware Technology« som open source under den såkaldte Common Public License (CPL).

Det 20 år gamle Basic Input-Output System (BIOS) bruges til konfiguration og opstart af pc'ens komponenter inden selve bootprocessen. Men alderen kan mærkes; BIOS kører for det meste i tekstmodus og det er besværligt at navigere rundt i menuerne.

Intel har udviklet et komplet mini-styresystem, Extensible Firmware Interface (EFI), som skal afløse BIOS, men indtil videre anvendes EFI kun på dyre Itanium 2-systemer.

Den såkaldte »Next Generation Firmware Technology« er en EFI-implementering til almindelige desktop-pc'er, som er udviklet gennem Tiano-projektet.

Den centrale »Foundation code« samt en udviklerkit til firmware-drivere bliver tilgængelig gennem Collabnet-tjenesten senere på året. Licensen kræver at alle ændringer i koden skal stilles til rådighed for offentligheden.

Med beslutningen om at frigive koden under en open source-licens ønsker Intel sandsynligvis at samle opbakning til teknologien blandt udviklere.

Intel fortæller at bundkort-fabrikanter som American Megatrends (AMI) og Insyde vil bruge teknologien i deres produkter. Microsoft vil indbygge EFI-understøttelse i alle kommende versioner af Windows.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere