IP-telefoni erstatter omstillingsbord

Danske Medicotest, som er Europas største producent af elektroder og sensorer til hospitalsbrug, har skiftet det traditionelle telefonsystem ud med en IP-telefoni løsning, der styres centralt fra en NT server. De store økonomiske besparelser er den primære årsag til udskiftningen, men det nye telefonsystem er desuden meget nemmere at vedligeholde og konfigurere, fortæller firmaet.


I den første tid er det hovedkontoret i Danmark, der er koblet op på IP-telefoni, men i løbet af et par måneder udvides løsningen til også at dække hele Medicotests internationale telefoni.


"Den økonomiske gevinst består i første omgang i, at vi nu selv kan passe telefonsystemet, hvor vi før måtte betale telefonselskabet i dyre domme for at gøre det. Og i næste fase, når vi begynder at bruge IP-telefoni via VPN internationalt, kan vi spare flere hundrede tusinde kroner på telefonregningerne hvert år. Samtidig sparer vi penge på de almindelige udlandssamtaler, fordi Cisco´s Call Manager kan holde styr på vores aftaler med de forskellige telefonselskaber, så udlandssamtalerne til f.eks. England altid sker til den laveste takst", siger Bent Herlevsen, der er koncern IT-Chef for Medicotest.


Systemet har også givet en række gevinster på brugersiden. Vedligeholdelsen går langt hurtigere og nemmere end før, nu hvor alle telefoner kan konfigureres individuelt, men opdateres centralt på få minutter. Pasning af telefonsystemet sker på den samme Windows-platform som IT-systemerne kører på og ved hjælp af den samme browser.


IP-løsningen fra NetDesign bestod af en dedikeret NT-server med Cisco´s Call-Manager Software, og den krævede, at alle virksomhedens telefoner blev udskiftet til fordel for digitale IP-telefoner. De nye telefoner har egen IP-adresse og bruger samme edb-stik som medarbejdernes pc'er. Det er den første løsning af den art i Danmark, men alligevel har der ikke været nogen tekniske problemer, siger Bent Herlevsen:


"Det hele virkede fra første sekund. Samtalekvaliteten er ligeså god som før, og den ekstra belastning på nettet, har næsten ikke kunne mærkes. Vi er godt tilfredse med løsningen, og vil i løbet af dette år installere IP-løsninger i vores udenlandske afdelinger, så vi også kan begynde at køre IP-telefoni internationalt - via Internettet - og dermed tale med hele verden til lokaltakst".




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Targit A/S
    Udvikling og salg af software til business intelligence.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere