Farvelasere under 3.000 kroner

På torsdag dumper Konica Minolta prisen på sin billigste farvelaserprinter. Prisen bliver sænket til 2.895 kroner før moms, og dermed er priskrigen på farvelasere skruet yderligere i vejret. Om et år forventer Minolta at bryde 2.000 kroners-grænsen.

Priserne på farvelaser-printere fortsætter med at styrtdykke. For nyligt har flere producenter brudt først 5.000 kroners grænsen, og derefter 4.000 kronersgrænsen. Nu ryger yderligere en grænse i og med, at Konica Minolta dumper prisen på sin billigste farvelaser, MC 2300W.

Prisen sættes ned til 2.895 kroner før moms og sker for at blive et alvorligt alternativ til de helt billige blæk-printere.

»Især private kigger enormt meget på om, man skal betale 499 kroner for en inkjet eller flere tusinde kroner for en farvelaser, selv om laserprinteren kører 8-10 gange så langt literen,« siger Konica Minoltas Channel Manager, Lars Bangsgaard til IT-avisen ComON.

Siden efteråret 2002 er priserne på farvelaser faldet gang på gang i takt med, at salget er tordnet i vejret. På blot et år er salget af farvelasere ifølge IDC Nordic vokset 80 procent, og modellerne under 10.000 kroner udgør nu 60 procent af markedet - målt på antal enheder.

2.000 kroner før moms om et år
For nyligt vurderede et par af Konica Minoltas konkurrenter, at smertegrænsen var ved at være nået, da Lexmark brød med 4.000 kroners grænsen . I stedet vil fokus nu blive rettet mod prisen på printernes forbrugsstoffer, der svinger meget fra producent til producent.

»På et tidspunkt når vi det niveau, hvor det ikke længere er interessant at kigge på om printeren koster 3.000 eller 5.000 kroner. Efter at it-chefen har haft printeren i et halvt år, begynder driftsomkostninger langt at overgå den forskel, der er på anskaffelsesprisen,« sagde Okis landechef Lars Hargaard til IT-avisen ComON.

Men på det punkt er Konica Minolta langt fra enig med konkurrenterne. Farvelaserprinterne er fortsat på grund af prisen kun en mindre konkurrent til blækprinterne. Før man for alvor begynder at tage markedsandele fra blæk-printerne, vil priskrigen ikke stoppe, mener man hos Konica Minolta, som inden for et år er klar til at bryde grænsen ved 2.000 kroner før moms.

»Der ligger et gigantisk potentiale i at komme så langt ned i pris, at man kan få det salg, der ligger på blæk-markedet, og derfor vil vi fortsat presse prisen indtil, vi kommer ned, hvor vi for alvor begynder at trække nogle af inkjet-kunderne over til farvelasermarkedet. Jeg er overbevist om, at vi er nede i prisniveauet 2500-3000 kroner inklusiv moms inden et år,« forklarer Lars Bangsgaard til IT-avisen ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere