NemID skaber kø hos Borgerservice

Ansatte er ikke klædt på til at løse svære NemID-problemer

Hvis det tager længere tid end normalt at få fornyet sit pas, kan man sandsynligvis takke NemID.

Medarbejderne på landets Borgerservice-butikker skal nemlig bruge uforholdsmæssigt meget tid på at løse borgernes NemID-problemer. De er i mange tilfælde slet ikke klædt på til at løse de komplicerede udfordringer, den nye logon-tjeneste kan byde på.

Ifølge Avisen.dk er der både i Københavns og Århus Kommune ekstra lange køer på grund af NemID.

”Medarbejderne i Borgerservice har ikke fået kvalifikationerne til at kunne løse den her opgave. De skal se på, at borgerne møder frustrerede op og går frustrererede herfra, fordi de ikke kan få hjælp,” siger Jonas Monrad Hansen fra kommunikations- og webafdelingen i Borgerservice i Københavns Kommune til Avisen.dk

I Århus forklarer Borgerservice-butikken, at der 20-25 henvendelser om dagen som handler om NemID. Hver af dem kan tage op til en time at løse, fordi NemID-problemerne er komplicerede.

Eksempler på svære NemID-spørgsmål er, hvad man skal gøre, hvis man har konti i to forskellige banker, og hvad man stiller op, hvis man ikke har taget den første kode i anvendelse indenfor de berammede 30 dage. Og mere i den dur, som de kommunale service-folk ikke har hørt om i det informationsmateriale om NemID, som de er blevet udstyret med.

”Det var flot lavet, men det passede ikke til de problemer, vores medarbejdere faktisk stod med. Det kunne ikke bruges som redskab i det veritable detektivarbejde, som medarbejderne igen og igen måtte kaste sig ud i, når en borger henvendte sig med NemID-problemer” siger Jonas Monrad Hansen.

Kommunikationschef Jette Knudsen siger ifølge en email, at DanID ikke har hørt om problemer i den skala, Avisen.dk omtaler, men at der findes et særligt samarbejdsforum, der hvor man kan tager Borgerservice-problemet op.
 




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Gehl Architects ApS

IT Supporter

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til Java-baserede microservices
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere