Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Gigantisk dansk underskud for Song Networks

Med et tab på 305 millioner kroner på dansk territorium i 2003 præsterede Song Networks sit dårligste resultat i landet nogensinde. Det skyldes primært en dumping af værdien på selskabets fibernetværk.

Svenske Song Networks satte ny rekord i underskud i 2003. Selskabets underskud lød på godt 300 millioner kroner, og dermed har Song over de seneste fem år tabt over trekvart milliarder kroner i forsøget på at etablere sig i Danmark.

Det store underskud i 2003 skyldes dog primært voldsomme nedskrivninger i værdien på det fibernetværk, som virksomheden de seneste år har opbygget i Danmark. Netværket har ikke længere den samme værdi, som ved anlæggelsen og det har medført det voldsomme minus. Den samlede værdi opgør Song nu til 161 millioner kroner mod 324 millioner kroner for et år siden.

Det svenske moderselskab har dog taget lussingen på sin kappe og skudt nye penge i det danske datterselskab, hvor der nu ligger 86 millioner kroner i pengekassen.

Pengene kommer fordi 2003 rent driftsmæssigt blev et godt år for selskabet. For første gang udviste selve driften et positivt resultat, og Song-forretningen gav et plus på syv millioner mod sidste års tab på 33 millioner kroner.

Som vi tidligere har skrevet her på IT-avisen ComON, forventer Song at holde driften på den positive side i 2004. En stor del af disse indtægter skal komme fra Songs forøgede fokus på IP-telefoni. For et par måneder siden forklarede Song-direktør Lars Netterstrøm følgende til IT-avisen ComON:

»Mens en række af vores produktområder er ved at stabilisere sig på et niveau, er Voice-over-IP i meget kraftigt vækst hos os i øjeblikket. På det seneste har vi fået et meget stort antal ordrer på IP-telefoni. Senest fra en virkelig stor og kendt dansk virksomhed, som vi snart løfter sløret for,« fortalte Song-chefen.

I 2003 stod IP-telefoni blot for fem procent af selskabets omsætning. Efter de første måneder af 2004, udgjorde IP-telefoni dog omkring 60 procent af alle nye ordrer.

SONG DANMARK I TAL:
Omsætning: 313 mio. kr.
Driftsresultat: 7 mio. kr.
Årets resulat: -305 mio. kr.
Ansatte: 115




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere