Farvelaser-priskrig øget

Printerproducenten Oki sender nu en billigere udgave af sin farvelaser-printer på gaden til godt 4.000 kroner. Dermed er priskrigen på de billige farver styrket. Inden for et år ventes prisen at blive presset yderligere 500-1000 kroner.

Printerproducenten Oki lancerer nu en mindre og billigere udgave af sin farvelaser-printer. Modellen hedder C3100 og kommer til at koster 4.236 kroner før moms. Den nye printer skriver 12 farversider og 20 sort/hvide-sider i minuttet.

Med introduktionen er prisgrænsen på 4.500 kroner endnu engang brudt. Brother brød barrieren i januar og for nyligt fulgte Lexmark trop med sin C510-model.

I efteråret 2002 kom farvelaserprinterne under 10.000 kroner, hvilket ifølge analysehuset IDC fik salget af farvelaserprintere til at stige 80 procent på blot et år.

Siden da er priskrigen fortsat, og printercheferne forventer, at den vil rase mindst et år endnu.

»Om et år vil prisen nok være faldet yderligere 500-1000 kroner, men så vil det begynde at flade ud,« lyder vurderingen fra Brothers Henning Elkjær.

Når det sker vil fokus blive rettet mod prisen på printernes forbrugsstoffer, der svinger meget fra producent til producent.

»På et tidspunkt når vi det niveau, hvor det ikke længere er interessant at kigge på om printeren koster 3.000 eller 5.000 kroner. Efter at it-chefen har haft printeren i et halvt år, begynder driftsomkostninger langt at overgå den forskel, der er på anskaffelsesprisen,« siger Okis landechef Lars Hargaard og uddyber, at vi principielt er tæt på det niveau nu.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere