Artikel top billede

iPad'en ER fantastisk, men revolutionen ruller ikke endnu

Anmelderne er generelt imponerede.

iPad er landet i butikkerne.

Og mens almindelige brugere nu er ved at danne sig et indtryk af computerens fortræffeligheder, så har en række udvalgte anmeldere haft mulighed for at teste den flade computer i nogle uger. Det er skribenter udvalgt af Apple, og man kan derfor med rette betvivle objektiviteten, men det lille korps har tidligere været gode til at finde plusser og minusser i Apples nye produkter.

Walt Mossberg hos Wall Street Journal mener, at iPad’en som nyt segment sagtens kan give konkurrence til det velkendte segment af bærbare computere. Han mener, at touch-grænsefladen kan betyde et skift i den måde, vi anvender teknologi. Men succesen afhænger af, at en hel generation af computerbrugere er parate til at lægge deres vaner om. Altså om de kan vænnes til brugerfladen frem for deres trofaste fysiske keyboards.
På plus-siden fremhæver anmelderen, at iPad er rarere at læse e-bøger på, fordi den er lysere og har skarpere kontraster. Han er også begejstret for batteritiden, som han fik til at vare længere end Apples lovede 10 timer. Ved videoafspilning kunne computeren holde sig kørende i 11,5 timer.

På minus-siden peger Mossberg på, at iPad ikke er velegnet som erstatning for en arbejdscomputer, hvis der skal laves meget tastearbejde.

Hele anmeldelsen kan ses hos The Wallstreet Journal.

Skribenten Andy Ihnatko hos Chicago Sun-Times har også haft tid til en grundig gennemgang. Hans overskrift viser, at testperioden er faldet ud til den gode side: ”iPad er ren innovation – en af de bedste computere nogensinde".

Han mener, at iPad lever op til rygterne, og i nogen omfang overstiger hans forventninger. Han er også begejstret for batteritiden, der er tæt på de lovede 10 timer. Desuden bliver computeren ifølge Ihnatkos oplevelse aldrig overophedet.

Efter en uge med iPad’en oplever anmelderen, at han hellere vil klare en del af sine dagligdagsopgaver på en iPad end på sin vanlige computer. For eksempel at tjekke mail, surfe og klare småting, som man normalt laves i Microsoft Office. Årsagen er, at det virtuelle tastatur virker bedre, end han havde forventet. Det er faktisk svært at finde ulemper ved iPad’en, når man læser hele hans anmeldelse.
Han anerkender dog, at hvis man blot har brug for en transportabel udgave af sin velkendte hjemmecomputer, så er netbooks stadig det bedste valg til prisen.

Perfekt for nogen. Skidt for andre
Men iPad’en er selvfølgelig ikke guds gave til hvem som helst.

Det har David Pogue prøvet at tage højde for i sin anmeldelse. Skribenten fra New York Times har opdelt sin tekst i to. En anmeldelse for it-nørder og en anmeldelse af iPad’en for Hr. og Fr. Jensen.
For den sidste målgruppe er iPad’en ifølge Pogue oplagt, fordi den giver en helstøbt oplevelse. Men han giver gerne iPad-kritikere ret i, at den har mangler.

Han kalder keyboardet stort set ubrugeligt i lodret stilling. I vandret stilling mener han, at tastaturet er ”nogenlunde brugbart”. Han lægger også vægt på, at udvalget af e-bøger er begrænset i øjeblikket. Der er 60.000 titler mod Amazons næsten 300.000. Og så er der den store diskussion om det manglende Flash. Uanset om Apple har ret i at Flash dræner batteriet, og at det udgør en sikkerhedstrussel, så betyder det, at tusindvis af hjemmesider i øjeblikket er utilgængelige eller svære at besøge via en iPad.

Så grundlæggende bør folk med høje krav til specifikationer måske kigge i andre retninger, mener han. Han læner sig op ad andre udmeldinger om, at iPad’en kommer til at vække størst begejstring folk, er bare vil tjekke mails, se YouTube-videoer og surfe på nettet.

Hele hans anmeldelse ligger her.

PC Magazine har også en yderst grundig gennemgang af de forskellige funktioner. I sin afsluttende kommentar spørger anmelderen:

”Er iPad’en et perfekt produkt? Nej. Og de mange mangler i produktet vil give Apple-hadere masser af ammunition. ”Hvorfor har jeg brug for en ekstra enhed? Hvor er kameraet? Hvad med Flash? Og hvorfor ingen multitasking?” De er alle samme valide pointer, men der er en ting, der er sikkert om alle Apple-produkter, og ikke mindst om iPad. Det kan godt være, at der er ting, som de ikke kan, men de ting som de gør, gør de til gengæld bemærkelsesværdigt godt…Der er ikke mange direkte sammenlignelige produkter i denne spirende kategori…Jeg er nysgerrig efter at se, hvem der rent faktisk køber iPad - bortset fra Apple-entusiaster. Men jeg kan sige så meget, at når min laptop dør, så vil jeg købe en".

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere