Skolerne får nu direkte adgang til det materiale, som museerne ligger inde med. De enkelte museer får desuden bedre muligheder for at udvikle materialer til skolerne.
E-museum og udviklingen af de nye undervisningsmaterialer er resultatet af et samarbejde mellem Undervisningsministeriet og Kulturministeriet, og et projekt til 20 millioner kroner.
»Netadgang til museer og science-centres undervisningsmaterialer og samlinger vil blandt andet give naturfagene et kæmpe løft. Nu vil elever fra Hjørring kunne besøge for eksempel Tycho Brahe Planetariet i København, ligesom elever fra København kan besøge Moesgaard museum i Århus, uden at skulle bruge en hel dag på at rejse med tog. Den nemme adgang til online udstillinger og samlinger vil gøre det oplagt at integrere museumsressourcer i den daglige undervisning, og dermed både hæve det faglige niveau og gøre faget mere interessant og levende for eleverne,« siger undervisningsminister Bertel Haarder.
»Det bliver sjovere at gå i skole i Danmark. Når de danske museer og science centre kan komme med helt ind i klasseværelserne, får skolerne ikke bare den ypperste ekspertise, men også nogle af de mest engagerede formidlere. Sammen med lærernes pædagogiske evner er der alle muligheder for optimal indlæring på skolerne. Vi skal have meget mere af det. Museer og science centre skal simpelt hen være en del af skolens hverdag,« siger kulturminister Brian Mikkelsen.
»Museer har lang tradition for at formidle viden om kunst, natur og kulturarv til skolerne. Men også dét samarbejde kræver udvikling, så det bliver attraktivt for moderne mennesker. De store digitale muligheder, der giver eleverne direkte adgang til museerne, skal udnyttes, så eleverne også får direkte adgang til museernes nye undervisningstilbud,« siger kulturministeren.
E-museum.dk er opdelt, så elever på alle niveauer kan finde tilbud både i den daglige undervisning, til opgaver og projekter og som forberedelse til et museumsbesøg. Når man har benyttet et materiale, kan man anmelde det og give det op til fem stjerner. Derefter kan andre lærere læse, hvordan det tidligere er blevet brugt og med hvilke resultater.
Læs mere om projektet på www.e-museum.dk og www.kulturarv.dk