20 millioner kroner til e-museum.dk

De danske museer og science-centre får nu 20 millioner kroner til nye undervisningsmaterialer, som lærere og elever kan trække direkte ind i klasseværelserne via internettet.

Skolerne får nu direkte adgang til det materiale, som museerne ligger inde med. De enkelte museer får desuden bedre muligheder for at udvikle materialer til skolerne.

E-museum og udviklingen af de nye undervisningsmaterialer er resultatet af et samarbejde mellem Undervisningsministeriet og Kulturministeriet, og et projekt til 20 millioner kroner.

»Netadgang til museer og science-centres undervisningsmaterialer og samlinger vil blandt andet give naturfagene et kæmpe løft. Nu vil elever fra Hjørring kunne besøge for eksempel Tycho Brahe Planetariet i København, ligesom elever fra København kan besøge Moesgaard museum i Århus, uden at skulle bruge en hel dag på at rejse med tog. Den nemme adgang til online udstillinger og samlinger vil gøre det oplagt at integrere museumsressourcer i den daglige undervisning, og dermed både hæve det faglige niveau og gøre faget mere interessant og levende for eleverne,« siger undervisningsminister Bertel Haarder.

»Det bliver sjovere at gå i skole i Danmark. Når de danske museer og science centre kan komme med helt ind i klasseværelserne, får skolerne ikke bare den ypperste ekspertise, men også nogle af de mest engagerede formidlere. Sammen med lærernes pædagogiske evner er der alle muligheder for optimal indlæring på skolerne. Vi skal have meget mere af det. Museer og science centre skal simpelt hen være en del af skolens hverdag,« siger kulturminister Brian Mikkelsen.

»Museer har lang tradition for at formidle viden om kunst, natur og kulturarv til skolerne. Men også dét samarbejde kræver udvikling, så det bliver attraktivt for moderne mennesker. De store digitale muligheder, der giver eleverne direkte adgang til museerne, skal udnyttes, så eleverne også får direkte adgang til museernes nye undervisningstilbud,« siger kulturministeren.

E-museum.dk er opdelt, så elever på alle niveauer kan finde tilbud både i den daglige undervisning, til opgaver og projekter og som forberedelse til et museumsbesøg. Når man har benyttet et materiale, kan man anmelde det og give det op til fem stjerner. Derefter kan andre lærere læse, hvordan det tidligere er blevet brugt og med hvilke resultater.

Læs mere om projektet på www.e-museum.dk og www.kulturarv.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere