Overvågningskameraer indtager København

Kameraer skal gøre det mere sikkert at færdes i den indre by og på Nørrebro. Overborgmester Ritt Bjerregaard og politidirektør Hanne Bech Hansen mødes på fredag for at diskutere opsætningen af overvågningskameraer på Københavns gader og stræder.

Et meningsløst knivdrab på en en ung fyr, der lørdag nat på Strøget nægtede at at aflevere sin hue til tre voldsmænd, fører nu til, at alle, der færdes i København, bliver sat under overvågning.

Både Politiet og Købehavns Rådhus er enige om at sætte overvågningskameraer op i byen.

Hvor kameraerne skal sidde og hvor mange af dem, der skal til, vil blive afgjort på et møde på fredag mellem overborgmester Ritt Bjerregaard og politidirektør Hanne Bech Hansen, skriver Berlingske Tidende. På avisens spørgsmål om, hvornår kameraerne kommer op, svarer politidirektøren:

»Hurtigst muligt, hvis vi kan blive enige.«

Enigheden mellem overborgmesteren og politiledelsen gælder de lokaliteter, der skal sættes under overvågning. Nørrebro og Indre by nævnes som oplagte steder.

Til Jyllands-Posten fortæller Hanne Bech Hansen, at politiet anvender et analysesystem, der hjælper til at finde problem-områder i byen, som er værd at overvåge - et system, som også anvendes i London med gode resultater for politiet.

Ritt Bjerregaard afviser, at overvågningskameraerne vil krænke folks privatliv.

»Hvis der blev sat kameraer op alle steder, så kunne det godt blive en lidt uhyggelig by, men jeg har intet imod, at man gør det på de steder, hvor vi faktisk ved, at der har været adskillige overfald,« siger hun ifølge Berlingske Tidende.

I dag er Rådhuspladsen den eneste lokalitet, som er under permanent kameraovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere