Kunøe køber Mondo for en krone

Spændingen om fremtiden for hostingvirksomheden Mondo blev udløst i fredags, da it-matadoren Ib Kunøe endnu en gang købte en kriseramt it-virksomhed for en slik. Sammen med stifteren af Columbus IT, Michael Gaardboe, sætter Kunøe sig på 43 procent af Mondo-aktierne.

Med købet af 15 millioner aktier i hostingvirksomheden Mondo har it-matadoren Ib Kunøe via sit selskab Consolidated Holding endnu engang kastet en redningskrans ud til en krisramt it-virksomheden. Samtidig har stifteren af Columbus IT, Michael Gaardboe, købt fem millioner aktier, og dermed sætter de to investorer sig på 43 procent af ejerskabet i Mondo.

Det fremgår af en børsmeddelelse, som blev udsendt sent fredag eftermiddag.

Opkøbet af Mondo-aktier kommer kun en uge efter, at Mondos ledelse bad om at blive overført til Fondsbørsens observationsliste på grund af fejlslagne investeringer.

Samtidig med aktiekøbet har Consolidated Holdings lånt Mondo 25 millioner kroner til, som skal fylde hullet i kassen efter det katastrofale 2007-regnskab, der vist et underskud på 65 millioner kroner på de primære drift. Katastroferegnskabet fik onsdag før påske Mondos bestyrelse til at udskyde den endelige regnskabsaflæggelse.

Ib Kunøe siger til dagbladet Børsen, at købet af Mondo-aktierne blev endelig aftalt torsdag i sidste uge - angiveligt over en flaske rødvin. Han fortæller videre, at købsprisen er sat til en krone, som er betalt kontant.

I en pressemeddelelse peger Ib Kunøe på, at Mondo i fremtiden skal satse på at udvikle sin forretning på basis af teknologi fra Microsoft.

"Mondo er en utrolig spændende virksomhed, der er på forkant med teknologier og produkter. Virksomheden har et meget stort potentiale og har en række teknologier og produkter, der efterspørges bredt i markedet. Desværre har Mondo været ramt af dårlig ledelse, for dyre, hurtige opkøb og manglende integration af de opkøbte virksomheder. Mondo har nu fundamentet til at gennemføre den nye strategi, herunder realisere potentialet i samarbejdet med Microsoft," siger Ib Kunøe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere