Intel: 15 milliarder mobile enheder i 2015

Intel forventer at efterspørgslen for mobile internet-enheder vil eksplodere i de kommende år. I år 2015 vil der være 15 milliarder mobile enheder, lyder prognosen.

Intels hidtil mindste processor med det betegnende navn Atom stjal showet på det seneste Intel Developer Forum i San Francisco. Men Atom er kun det første skridt for Intel, som allerede arbejder på en ny generation hvor strømforbruget er reduceret til en tiendedel. De små processorer skal bruges i en ny klasse af mobile internet-enheder, som Intel kalder MID (Mobile Internet Device). Selskabet forventer at der vil være 15 milliarder af denne type enheder i brug senest i år 2015.

Allerede med Atom har Intels chipudviklere formået at sænke strømforbruget til mindre end 1 watt. Problemet er dog stadig chipsættet, som stadig sluger mere end 20 watt. Men Intel kigger allerede mod den næste generation, Moorestown, hvor hele bundkortet vil være på størrelse med et kreditkort. Det åbner for en helt ny type mobile enheder i lommestørrelse.

»I fremtiden bliver det sådan, at du vil være koblet op hele tiden, 24/7, uanset hvor du er henne og hvilken type enhed du bruger. Vi har taget skridtet videre fra embedded computing og kommer nu til den fjerde generation, som vi kalder embedded internet,» siger Christian Bohn, reseller channel manager for Intel Nordic.

Men det kræver universel dækning med hurtig trådløst internet for at gøre denne vision til virkelighed. Hvis man spørger Intel, så hedder løsningen Wimax. Men denne Intel-teknologi har indtil videre kun opnået en begrænset udbredelse.

Intel udvikler selvfølgelig også stadig processorer til umobile computere, og her er den store nyhed Nehalem, der kommer senere på året. Nehalen er en helt ny mikroarkitektur, men har samme strukturbredde (45 nm) som forgængeren Penryn. Først næste år kommer en Nehalem-efterfølger med 32 nm, Westmere, og så følger en helt ny 32-nm mikroarkitektur kaldet Sandy Bridge året efter.

Selskabet kalder selv denne strategi for tick-tock - nogenlunde hvert år andet kommer en ny mikroarkitektur, og hvert andet år kommer en ny generation med lavere strukturbredde.

Den første Nehalem-model, der kommer allerede i år, bliver en Core i7 Extreme Edition desktop-processor med fire kerner. Senere kommer også udgaver med to og otte kerner. Hver kerne kan afvikle to applikationstråde samtidig og den store model med otte kerner kan således have hele 16 programtråde kørende samtidig. Men der mangler programmer som kan dele sig selv op i så mange programtråde.

Derfor har Intel indbygget en teknologi, som med et smart marketing-trick kaldes Turbo Mode - men reelt er der tale om det modsatte, nemlig en mulighed for at slukke nogle af kernerne. Det kan bruges til at spare strøm, men der er også mulighed for, at de resterende kerner kan accelleres for at opnå en samlet højere ydelse. Alt dette skal ske automatisk, men brugeren kan også vælge at deaktivere Turbo Mode.

Nehalem kommer også i udgaver til servere og store enterprise-systemer med hele otte processor-sokler. Der bliver således mulighed for at bygge sin egen supercomputer med otte Nehalem-processorer på hver otte kerner, eller tilsammen 64 kerner, der kan afvikle 128 programtråde på én gang. Men så bliver man sandsynligvis også selv nødt til at skrive programmerne, der kan udnytte et sådant system fuldt ud.




IT-JOB

Euronext Securities

Software Developer

Kalundborg Kommune

Data Scientist / udvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til ny platform i Azure
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere