Sydkoreanere køber Lycos til spotpris

Sydkoreanske Daum Communications har købt internet-søgegiganten Lycos for 95 millioner dollar. Det er mindre end 1 pct. af den pris, som Terra betalte for Lycos i 2000.

Samtidig med at Google forbereder sin børsnotering er konkurrenten Lycos blevet solgt til et sydkoreansk internet-firma for en slik.

Daum Communications betaler 95 millioner dollar kontant for amerikanske Lycos, som bl.a. ejer populære sites som Wired News og Tripod.

Det er mindre end 1 pct. af den pris på 12,5 milliarder dollar i aktier, som spanske Terra betalte for Lycos i maj 2000.

Til sammenligning vil Googles værdi være mere end 30 milliarder dollar, hvis selskabet kan gennemføre sin børsnotering på det forventede niveau.

Lycos ligger placeret som nr. syv på listen over de mest besøgte sites i USA og har omkring 170.000 betalende brugere.

Spanske Terra Lycos meddelte allerede i april, at selskabet var interesseret i at sælge sin amerikanske internet-division, som havde et underskud på 24 millioner dollar i 2003.

Terra Lycos har fortsat 32,1 pct. af aktierne i det europæiske selskab Lycos Europe, som bl.a. ejer den danske internet-portal Jubii.

Sydkorea bliver ofte fremhævet som en af verdens førende internet-nationer med 28,6 millioner internet-brugere, hvilket svarer til 60 pct. af befolkningen. Landet har mere end 11 millioner bredbånds-abonnenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere