Artikel top billede

Minitest: HP Envy 15

Glemmer man småfejlene, får man en superbærbar i et sexet kabinet. Problemet er bare at få lov til at glemme...

Core i7 er den hurtigste motor, der fås til bærbare pc’er lige nu. HP har pakket den ind i et slankt aluminium-magnesium-kabinet med 15 tommer skærm og eksternt DVD-drev. Det er firmaets hurtigste bærbare computer overhovedet.

Ligheden med en vis unibody notebook fra et andet californisk firma med eget operativsystem er slående, men HP’en er tydeligt sin egen. Den er også lettere: trods tungt maskineri vejer den kun 2,35 kg.

Lukus-kvalitet og kæmpekræfter i et lille, let kabinet er en god opskrift på sexet hardware, og HP’s nye design holder da også næsten hele vejen, viser den maskine, som ComON havde mulighed for at lege med.

Men kun lige ved og næsten. Små detaljer som knirkelyde, når man løfter dyret op i nederste hjørne, og en skramlende fornemmlese i enkelte taster (tasturet som helhed er fint) reducerer den høje kvalitetsfornemmelse. Men kræfterne kan man ikke tage fra en Core i7, eller kan man?

Ved opsætningen af Windows 7 havde denne journalist i sit hastværk sagt ja Norton Internet Security, og han sad derpå med en lettere bevægelseshæmmet superbærbar.

Måske var det opsætningen af Norton, der var helt gal, men ihvertfald førte udskiftning af Norton med Microsofts egen antivirus Security Essentials efter en ren subjektiv vurdering til markant hurtigere reaktioner på Envy’en.

HP Envy 15 fås i USA med 1080P skærm men af en eller anden grund kan europæere kun få den med 1366x768-skærm. En sag med Core i720, fire Gb Ram og et ATI Mobility Radeon™ HD 4830 grafikkort koster 12.500 kroner.

Trackpad’en er multitouch – den fungerer underligt og kræver meget tilvænning.
Det indbyggede seks-cellers batteri rækker ikke engang til to timers normal drift. HP sælger et smart ekstrabatteri, der clipses på som en ekstra bund. Det skulle fordoble batteritiden.

Har man mange arbejdsopgaver, der bedst lader sig løse med en kropsstærk firkerne-processor med dynamisk overclocking, eller vil man bare gerne kunne spille de nyeste spil på en sexet 15 tommers bærbar, er HP’en et godt bud lige nu. Andre Core i7-bærbare fra Dell, Asus og andre er både tungere og mere klodsede.

Men havde HP bare brugt lidt ekstra udviklingsressourcer på at gøre maskinen lige den tand mere gennemført! Så var knirkelyde, skramletaster og touchpad-mærkværdigheder blevet taget hånd om. Og havde man givet den bedre batteriydelse (for eksempel med en afbryderknap til grafikkortet og mulighed for at bruge indbygget grafik i stedet) kunne firmaet samlet set have ramt en lækkerhedsfaktor, der ikke bare ville være på niveau med førnævnte Macbook, men formentlig langt over.

 

Få overblikket med ComONs nyhedsbrev. Tilmeld dig her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere