Biografer inviterer til computerspil

Sony vil nu invitere til computerspil i amerikanske biografer. Spillet Uncharted 2 bliver det første, der kan afprøves på det store lærred.

Digital fremvisningsteknik har efterhånden fundet vej til et stort antal biografer. Den digitale teknologi giver ikke kun et flottere billede med flere farnenuancer, men åbner også for, at biograflærredet kan bruges til andet end film. I USA vil Sony Computer Entertainment (SCE) nu tage konsekvensen og invitere til computerspil i biograferne. I første omgang er der tale om en happening, der skal reklamere for det nye spil Uncharted 2 – men senere kan spil i biografen blive hverdagskost.

I de digitale biografer bruges en digital projektor og en filmserver, hvor filmen ligger i en speciel variant af mpeg2-formatet og typisk fylder mellem 40 og 70 GB. Men film er kun én af mulighederne med det digitale system. SCE inviterer til fremvisninger af Uncharted 2 på premieredagen den 5. oktober i fire nordamerikanske biografer, hvor spillerne kan styre figuren Nathan Drake på det store lærred. Spillet kører ligesom derhjemme på en PS3-konsol, men vises altså i biografsalen.

Hvis responsen er positiv vil Sony holde lignende events for andre spil – ikke kun som marketing, men også for at tjene penge. Det fremgår ikke, hvordan man vil afgøre, hvem blandt publikum der skal styre spilfiguren og hvor længe af gangen – måske bliver der tale om en form for konkurrence. Det er trods alt kun begrænset sjovt at se et computerspil, når man ikke selv spiller med – her kan selv det bedste spil ikke konkurrere med en god biograffilm.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere