Greenpeace angriber it-virksomheder

Miljøorganisationen Greenpeace anklager it-industrien for at producere giftigt affald, som lander på skrotpladser i Indien og Kina.

Når mobiltelefoner, computere og andre elektroniske produkter har udtjent deres levetid, lander de ofte på gigantiske skrotpladser i lande som Indien og Kina, hvor arbejdere under sundhedsfarlige forhold forsøger at udvinde værdifulde metaller. Det har fået miljøorganisationen Greenpeace til at starte en kampagne, som er vendt mod Hewlett-Packard og andre it-leverandører.

Greenpeace kræver at producenterne skal stoppe med at bruge de såkaldte bromerede flammehæmmere og andre miljøskadelige stoffer i deres produkter.

Samsung, Sony, Sony Ericsson og Nokia har allerede forpligtet sig til at reducere mængden af flammehæmmere og PVC i deres produkter, men HP, Apple, IBM, Dell og en lang række andre producenter fortsætter med at bruge de skadelige materialer.

Ifølge Greenpeace bliver der hver time produceret 4.000 tons giftigt elektroskrot, som blandt andet indeholder cadmium, bly, kviksølv og fosfor.

Den kinesiske regering har forbudt importen af giftigt affald, men den ulovlige import fortsætter og byen Guiyu har efterhånden udviklet sig til verdens største computerkirkegård.

For at gøre opmærksom på problemet har Greenpeace bygget en statue af giftigt affald, som blev rejst foran en teknologi-konference i Beijing.

Kritikken retter sig især mod HP, som i sin model A 250 L Pavillion bruger en usædvanlig stor mængde bromerede flammehæmmere.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere