Digitalt vandmærke kan stoppe happy slapping

Fænomenet happy slapping, hvor voldelige overfald optages på mobiletelefonen, kan stoppes med et digitalt vandmærke, forklarer flere eksperter til ComON.

Ved at indsætte et digitalt vandmærke i mobiltelefonens video-software og kombinere det med oplysninger om selve telefonen, kan en video med 'happy slapping' spores tilbage til ophavsmanden. Dermed vil politiet nemt kunne finde gerningsmændene.

I mobiltelefonen ligger et såkaldt IMEI-nummer, en slags 'personnummer' der identificerer mobiltelefonen. IMEI-nummeret bruges for eksempel af politiet, når mobilsamtaler skal spores, og det kan teknisk set lade sig gøre at kombinere nummeret med et digitalt vandmærke i videooptagelsen. Det digitale vandmærke har i flere år blandt andet været brugt i DVD-film som værn mod piratkopiering.

»Den eneste måde at gøre det på, er, at implementere softwaren i mobiltelefonerne fra fabrikkens side. På den måde er et digitalt vandmærke altid aktivt og til stede i enhver form for billede,« siger Garth Zambory, udviklingsdirektør i Digimarc Corporation til ComON.

Amerikanske Digimarc Corporation er en af verdens førende virksomheder indenfor digitale vandmærker, og har i flere år leveret den digitale teknologi som et led i copyright-beskyttelse og sikkerhed i digitale dokumenter.

Et digitalt vandmærke er en speciel besked, som indbygges i et billede, hvad enten det er foto eller video. Softwaren sættes ind i disse ved at lave bitte små ændringer i det originale digitale indhold. Disse ændringer er så små, at vandmærket er usynligt for det menneskelige øje.

I videofilen ligger allerede oplysninger om dato og klokkeslet for optagelsen, i MMS'en ligger data på afsender og modtager. Det digitale vandmærke kan derfor sagtens tilføjes disse protokoller sammen med IMEI-nummeret på telefonen. På den måde kan en videofil spores tilbage til ophavsmanden.

Teknikere hos nogle af de største producenter af mobiltelefoner bekræfter overfor ComON, at det er teknisk muligt. Men softwaren til vandmærket fylder en smule, og da brugerne jo netop ønsker, at videooptagelser fylder så lidt som muligt, hvis de skal sendes via MMS, er det hverken af interesse for forbrugerne eller producenterne at udnytte teknologien. Men teknologien kan altså uden problem anvendes.

»Det er ikke teknisk umuligt. Producenterne af mobiltelefoner kan indsætte vandmærket i videooptagelsen, hvis altså myndighederne kom og sagde, at det var en god idé,« siger Anders Cervera, Project Sales Manager i InaPhone.com og mangeårig udvikler af mobile løsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere