Microsofts pengetank skrumper

Microsofts kontantbeholdning er i øjeblikket den laveste i de seneste fem år.

Microsofts kontantbeholdning er skrumpet noget ind. Firmaet har nu "kun" 29 milliarder dollars (cirka 162 milliarder kroner) liggende mod over det dobbelte for blot fem år siden.

Microsoft har brugt en del penge på at opkøbe mindre virksomheder, betale afkast af aktier såvel som at tilbagekøbe aktier. Derfor er kontantbeholdningen skrumpet en del over de sidste par år. Det anslås, at Microsoft har brugt omkring 100 milliarder dollars blot på aktieafkast og tilbagekøb.

Ikke at Microsoft behøver at få hævet kassekreditten af den årsag: De fleste af retssagerne mod Microsoft for monopollignende opførsel er afgjort, så softwaregiganten har ikke længere brug for en kæmpe bunke penge til forlig og erstatning. Det skulle da lige være til EU, hvor bunken af bøder bare vokser.

Derudover har Microsoft på det seneste ikke gjort sig i store opkøb. De har mest fokuseret på mindre firmaer, og så er en kæmpe pengetank mindre vigtig.

Microsoft er dog ikke færdige med store opkøb, og med 30 milliarder på kistebunden skulle det kunne lade sig gøre. De har nemlig budt på reklamefirmaet DoubleClick, og har for nyligt budt 800 millioner dollar for Tellme Networks, et firma specialiseret i talegenkendende software.

Og i december autoriserede bestyrelsen tilbagekøb af aktier frem til juni 2011 for næsten 30 milliarder dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere