Allaire opkøbt af Macromedia

Med Macromedias overtagelse af Allaire dannes en ny gigant indenfor Internet-software, der er stor nok til at true Microsoft.

Macromedia har planer om at købe softwarefirmaet Allaire for 360 millioner dollar. Handelen skal stadig godkendes af de amerikanske myndigheder og Allaires aktionærer, men Macromedia forventer at købet allerede kan være gennemført i andet kvartal 2001.


Det nye fusionerede selskab skal forene to meget forskellige kundegrupper; web-designere og web-udviklere. Macromedia tilbyder en bred palette af design-orienterede programmer med HTML-værktøjet Dreamweaver i spidsen, mens Allaire er specialiseret i applikationsservere med ColdFusion og JRun som de mest omsatte produkter.


Macromedias kunder har typisk en baggrund indenfor DTP, ofte med PhotoShop-erfaring, og kan betjene sig i et bredt udvalg af multimedie- og grafik-værktøjer som Director, Flash og Fireworks.


Men Macromedia har aldrig formået at slå igennem hos de mere erfarne web-programmører - og blandt grafikere skal softwarefirmaet kæmpe om markedsandele med Adobe, der senest har lanceret sin GoLive-pakke som svar på Dreamweaver.


Kunderne hos Allaire er programmører, der arbejder med tunge Internet-applikationer. Allaire har med stor succes markedsført sin applikationsserver ColdFusion, der repræsenterer et alternativ til Microsoft's Active Server Pages, og Allaire er førende indenfor J2EE applikationsservere.


Den samlede kundebase i de to virksomheder overstiger to millioner, og udfordringen bliver nu at forene de to grupper. Med overtagelsen står Macromedia betydelig stærkere i konkurrencen med Adobe og ikke mindst Microsoft.


(Kilde: InternetNews)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere