Redningsaktion skal bjærge data fra sunket webhotel

Selv om næsten 2.000 kunder kort før jul mistede al web-data, da Needhost kollapsede, så er der stadig håb. To mulige redningskranse er i spil.

Henved 2000 kunder fik en kedelig start på julen, da Needhost i stilhed forsvandt fra jordens overflade.

Den umiddelbare besked fra firmaets direktør Nicolai Dalsgaard var nemlig, at alle data var tabt. Uden mulighed for genskabelse.

Men det lader til, at der alligevel er mulighed for at redde sine nødstedte data, hvis man ikke havde sørget for at tage ekstern backup.

I juledagene kunne Surftown på sin blog fortælle, at firmaet var ved at overtage Needhost i begyndelsen af 2008. Derfor har Surftown kontakt til den uskældte direktør og desuden adgang til Needhost kundedatabase. Kundelisten blev allerede tidligt i forhandlingerne udleveret til Surftown.

I øjeblikket er parterne i dialog om at udlevere data til et udsnit af de tidligere Needhost-kunder.

Der er tale om 400GB backup, som direktøren tog i de sidste dage op til lukningen. Der er endnu ikke klarhed over, hvilke domæner, der gemmer sig i bunken af backup.

Surftown forventer senere i dag eller tirsdag formiddag at tage den endelige beslutning om, der er juridisk rygdækning til at benytte den udleverede kundeliste fra sidste år til at gennemføre en udlevering af data til de korrekte kunder.

Surftown vil herefter udlevere data til tidligere Needhost-kunder. Uanset om de skifter til Surftown eller ej.

»De er selvfølgelig meget velkomne til at blive hos os. Men det skal stå dem frit for. Det der med at tvinge folk hører fortiden til, og det ville være lidt for cowboy-agtigt,« siger marketingsdirektør Thomas Folmann fra Surftown.

Surftown er i øvrigt ikke det eneste webhotel, der har lugtet muligheden for at finde nye brugere blandt tidligere Needhost-kunder. Også Cliché Hosting er ude med snøren.

Tysk redningsplanke

En anden redningsplanke kan komme fra det tyske hostingcenter Strato.

Strato varetog hovedparten af Needhosts hosting, og det var manglende betalinger til tyskerne, der kappede forbindelsen til de mange kunders hjemmesider.

Det tyske firma har vist vilje til at hjælpe de danske kunder.

Det erfarede mediahuset Wiegaarden, der blandt andet står for driften af Ridehesten.com, har mistet flere 100 video-indslag. Derfor er firmaet yderst interesseret i en redningsmission. Ifølge Wiegaarden har Strato oplyst, at det kan lade sig gøre at få data udleveret, hvis man kan få Needhost til at udfylde en tilladelses-formular.

Muligheden for dette undersøges i øjeblikket af Surftown, der som nævnt er i kontakt med den tidligere Needhost-direktør.

Stadig ikke konkurs

Mens der kæmpes på højtryk for at redde data efter konkursen, så er det faktisk tvivlsomt, om Needhost over hovedet er gået konkurs.

Skifteretten i Needhosts hjemkommune Holbæk har to uger efter nedbruddet fortsat ikke registreret, at firmaet skulle være under konkursbegæring.

Det skulle dog være på vej.

Direktør Charlotte Krogager Hvid fra firmaet Migraters har begæret Needhost konkurs, men mangler stadig svar fra domstolene.

Migraters er blandt de berørte og frustrerede kunder.

»Vi har faktisk ikke haft afgang til vores hjemmeside hele julen, og vi har været mere eller mindre afskåret fra at modtage emails. Så vi er rent ud sagt rasende,« siger Charlotte Kroager Hvid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere