Demonstranter: Medielicensen er et fortidslevn

Folkene bag Afskaflicens.dk arrangerer protestmarch i næste uge. Budskabet er et farvel til licensen, som beskrives som ulogisk fortidslevn.

Facebook-gruppen "50.000 imod DR Licens!" har pt. samlet over 60.000 medlemmer, men den umiddelbare succes er ikke nok.

Ifølge stifter Joel Hyrland, så er der nemlig stadig ikke nok opmærksomhed omkring de 60.000 personernes dagsorden, og derfor går de nu på gaden og demonstrerer.

Det sker ved en protestmarch fra DR Byen til Christiansborg i næste uge. Flere kunstnere har meldt deres ankomst og for eksempel ungdomspolitikeren Thomas Banke (V) har lovet at holde tale. Men hvad er det helt præcist, at demonstrationen skal føre til?

»Jeg håber, at alle de mennesker, der deler min utilfredshed med licensen, vil dukke op. Det primære formål er at skabe noget opmærksomhed,« fortæller Joel Hyrland.

Ifølge ham er demonstrationen ikke rettet mod den nyeste medielicens, der gjorde de fleste mobiltelefoner og computere licenspligtige, fordi det er muligt at benytte sig af DRs tilbud. Demonstrationen er udtryk for en generel utilfredshed med begrebet tv-licens.

»Jeg mener ikke, at selve begrundelsen for licens er til stede længere. Den er forældet, for den blev oprettet, da der kun var DR, nu er der mange flere tilbud,« siger Joel Hyrland.

Han understreger, at han ikke har noget i mod DRs tilbud.

»Jeg synes også, at det er godt, at vores børn kan få noget ordentligt fjernsyn, og at der bliver lavet nyheder til blinde, men det bør bare ikke koste fire milliarder om året,« siger Joel Hyrland.

Derfor mener han, at kanalen i dag burde kunne klare sige på markedsvilkår. Det kunne ifølge Hyrlands opfattelse være via brugerbetaling eller efter en TV2-model, hvor det ikke er hele sendefladen, der er dækket af reklamer. At lade licensen blive betalt over skatten, som det blev foreslået i går, er derimod dybt godnat, lyder dommen.

»Det ville være fuldstændigt tåbeligt. Som DR selv ved, så er der 300.000, der ikke betaler licens i øjeblikket, og det er der jo nok en grund til,« siger Joel Hyrland.

Demonstrationen finder sted d. 9. oktober foran DR Byen og fortsætter til Christiansborg. Læs mere på hjemmesiden Afskaflicens.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere