Artikel top billede

Drop cd'en og red miljøet

Det er ikke kun nemmere at downloade sin musik. Det er også væsentlig bedre for miljøet, viser stor Intel-undersøgelse.

Hold straks op med at købe ny musik eller software på fysiske skiver, hvis du vil gøre kloden en tjeneste.

En undersøgelse betalt af Intel og Microsoft viser nemlig, at det er mindre belastende for miljøet at bringe musik og software ind i hjemmet via internettet end at hente det i butikker eller få det sendt fra webshops.

Forskerne har opdelt musikkøb i seks kategorier og forsøgt at samle alle de miljøpåvirkninger, som følger med fra vugge til grav. Fra prodecent til slutbruger. Det vil sige de miljømæssige påvirkninger og energiforbruget ved alle leveringstyper (produktion, materialer, emballage, transport, elforbrug i datacentre, forbrugerens transport til butikker, energiforbruget i at afspille online musik og så videre).

Den færdige rapport indeholder en del forbehold, men konklusionen er ikke overraskende: Miljøet har bedst af musik, der downloads online, og ikke brændes ned på en cd af forbrugeren. Her er C02-udledningen cirka 65 procent lavere end i det mest forurenende tilfælde, hvor musikken hentes i en butik. Det værste scenarie er hvis forbrugeren selv kører i bil for at hente skiven. Her anslås det, at et album "koster" 3.200 gram CO2.

Undersøgelsen har fået titlen: "Energi- og miljøpåvirkninger ved forskellige måder at levere musik". Hent den overraskende rapport med forbeholdene her (PDF).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere