IDC: Kun lille hastighedsforskel på SSD og harddisk

I USA sælger Dell nu en 128 GB SSD-model for små 3.000 kr., men tests viser, at hastigheds-forskellen i forhold til almindelige harddiske er meget lille.

Skal det være en Solid State Disk (SSD) eller en almindelig harddisk? Det er spørgsmålet, som købere af bærbare computere for tiden bliver konfronteret med. I USA tilbyder Dell nu en 128 GB SSD Flash-disk som option til sine Alienware, XPS, Latitude og Precision notebooks for små 3.000 kr. ekstra. Det er den samme pris, som man skulle betale for et år siden for en 32 GB SSD.

På papiret ligner SSD en klar vinder. Den indeholder ingen mekaniske bevægelige dele og er derfor både hurtigere, mindre støjende, mere stabil og bruger mindre strøm. Men helt så let er det ikke, viser en ny IDC-rapport.

IDC har sammenlignet 7.200-rpm-harddiske med SSD'er og konstaterer, at der kun er en meget lille forskel i hastigheden. SSD bliver typisk sammenlignet med 4.200-rpm-harddiske, men mange notebooks fås i dag med hurtigere 5.400- og 7.200-rpm harddiske.

Problemet er blandt andet, at computeren typisk ikke kan udnytte SSD'ens fulde hastighed. Det kræver et fuldstændigt redesign af de eksisterende bærbare modeller.

Påstanden om, at en SSD bruger mindre strøm end harddiske, bliver også udfordret af flere aktuelle tests, som antyder at forskellen også her er meget beskeden.

Men både hastighed og strømforbrug for SSD'er vil formentlig ændre sig, efterhånden som denne teknologi bliver videreudviklet. SSD'er er stadigvæk en forholdsvis ny teknologi, men den mekaniske harddisk har eksisteret i mere end 50 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere