Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

DR skruer op for DAB

En uventet varm modtagelse af DAB-radioen får DR til at hæve forventningerne til udbredelsen af DAB-radioen, og i løbet af foråret skrues der op for sendestyrken på de nye kanaler.

På trods af modvind i medierne og overskrifter med ordene DAB-radio og fiasko i samme sætning, er det danske salg af de digitale radiomodtagere gået over al forventning.

To en halv gange så mange radioer som DR havde regnet med er blevet sendt fra leverandørerne til radioforhandlerne, som nu kan melde om udsolgt på visse mærker. Målet for udbredelsen af DAB-radio var 10.000 solgte radioer ved udgangen af det forgangne år og 60.000 radioer til nytår 2006. Allerede nu har distributørerne har sendt 25.000 radioer ud til forhandlerne.

»Vores mål er fastsat ud fra væksten i England. Både udviklingen der og diverse beregningsmodeller for vækstkurver siger, at hvis udviklingen fortsætter sådan her, kan vi forvente et højere salg end det, vi først havde regnet med,« siger DR's DAB-kampagneleder Katja Marcuslund og hæver målet til 75.000 radioer.

Danmarks Radio satte i løbet af efteråret 2004 fuld tryk på markedsføringen af de digitale DAB-radioer, men kom i december i modgang, fordi de digitale signaler havde problemer med at trænge igennem tæt bebyggede områder og bygninger af beton eller jern.

Problemet rammer dog kun de seks nyeste kanaler, hvoraf de første gik i luften 1. december og udsendes på et andet sendenet end de øvrige kanaler. Katja Marcuslund forsikrer, at der i løbet af foråret vil blive skruet op for sendestyrken. Allerede i næste uge vil modtagelsen i Københavnsområdet blive forbedret.

»Der har generelt været stor forståelse blandt danskerne for problemerne. Man må tænke på, at det også tog tid at udbrede FM-radio,« siger Katja Marcuslund.

I mellemtiden fortsætter Danmarks Radio kampen for at få danskerne til at tage DAB-radioen til sig. Katja Marcuslund glæder sig over, at også radioforhandlerne efterhånden er begyndt at bakke op om indsatsen.

»Salget har tilsyneladende overrasket forhandlerne, som stille og roligt også begynder at markedsføre radioer. Det er vigtigt, at radioerne kommer frem på hylderne, at der kommer nogle gode tilbud og så videre,« siger Katja Marcuslund til IT-avisen ComON.

70 procent af den danske befolkning kan i dag modtage DAB-radio indendørs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere