Palm på banen igen med ny platform og ny supertelefon

Et nyt operativsystem og ny iPhone-agtig hardware skabte begejstring, da Palm i går aftes vente tilbage på scenen. Den nye supertelefon "Pre" sendte Palms aktier i vejret med raketfart.

(opdateret) Palm er på banen igen efter at i flere år at have henslæbt en stille tilværelse udenfor rampelyset. Den længe ventede fornyelse af tidligere tiders PDA-ikoner blev lanceret i går aftes på CES i Las Vegas.

Her kunne Palm fremvise et funklende nyt operativsystem, WebOS, samt en veldesignet smartphone, Pre, der tilsammen skabte begejstring blandt de ellers hårdt prøvede teknologi-journalister.

"Brugerinterfacet er fantastik godt tænkt igennem og fint fungerende. Animationer og åbning og lukning af applikationer sker med en elegance og simplicitet, som vi sjælden oplever på noget apparat. Brugerinterfacet udkonkurrerer på flere niveauer de fleste af konkurrenterne - det er formentlig en hel del mere revolutionerende end iPhones," siger eksempelvis den udsendte medarbejder fra Engadget om Palms nye håb.

Blandt Pre's stjerne-features er multitasking og den medfølgende trådløse oplader.

Telefonen vil i første omgang blive tilbudt amerikanerne gennem teleselskabet Sprint, mens resten af verden ifølge de foreløbige udmeldinger får den af se senere i år.

Palms nye operativsystem er baseret på Linux. Det tilbyder multitasking, cut and paste (som anvendes ved at holde tommelfingeren på et særligt område kaldet "gesture bar" lige under selve den berøringsfølsomme skærm, mens man med en anden finger henter den ønskede tekst).

Palm Pre's internetbrowser er baseret på Webkit-motoren, og den fungerer ifølge Engadget hurtigere end browserne hos konkurenterne.

Palm Pre vil kunne udbygges med applikationer solgt i en app-store og et SDK (Software Development Kit) vil blive gjort tilgængeligt snarest.

Palm Pre får 8 Gb hukommelse, GPS, Wi-Fi, 3G og en 3.1 tommer stor skærm samt slide-out keyboard.

Palms topchef Ed Colligan forklarede ved præsentationen, at den bagvedliggende tankegang for det nye operativsystem ikke så meget har handlet om opkobling til en pc, men mere om kontakten til "the Cloud".

Navnlig på det amerikanske marked var Palms Treo-PDA'er tidligere synonyme med en smartphones til forretningsmanden, men siden er Palm blevet ladt langt bagud af dansen, mens kunderne har kastet sig over iPhones og Blackberrys.

Lanceringen af Pre fik Palms aktier til at stige med raketfart, beretter flere medier.

Se billeder og læs mere hos Palm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere