Hestehaler kvæler Linux

Linux-hajernes uformelle fremtoning får mange erhvervsfolk til at miste tilliden til open source. Det mener Peter Quinn, som selv flyttede 50.000 arbejdspladser til Linux.

Den tidl. it-chef i Massachusetts, Peter Quinn, mener at »sandaler og hestehaler« er med til at undergrave Linux-styresystemets image som et seriøst alternativ til Windows. Når det gælder om at overbevise beslutningstagere i virksomheder om at skifte tusindvis af arbejdspladser til Linux nytter det ikke noget at møde op i sjusket påklædning og langt hår, mener han.

»Open source har en uprofessionel fremtoning. Hvis open source skal gøre indhug på områder der traditionelt domineres af kommercielle software-leverandører er det nødvendigt, at open source-samfundet bliver mere erhvervsvenligt. Hvis der er et ansigt på et projekt eller en agenda bliver det mere attraktivt for politikerne,« siger Peter Quinn til ZDNet Australia.

Han har selv stået i spidsen for et gigantisk projekt, hvor open source er installeret på 50.000 kontor-arbejdspladser i Massachusetts.

Peter Quinn mener at det så småt er begyndt at gå op for open source-folket, at påklædning faktisk betyder noget, men der er tale om en »stor uddannelses-opgave«.

Han beklager desuden, at debatten om open source er præget af mudderkastning og enorm modstand fra de aktører, der tjener penge på at sælge kommerciel software. Peter Quinn måtte selv forlade sit job i januar efter talrige personlige angreb og beskyldninger om uautoriserede rejser til konferencer, som efterfølgende viste sig at være usande.

Peter Quinn besøgte senest Danmark den 19. februar, hvor han fortalte om baggrunden for Massachusett's beslutning om at skifte til open source.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere