Nedsat sikkerhed efter InterXion-brand

Efter branden skrider genetableringen af sikkerhedsystemerne i InterXions store server-center i Ballerup gradvist fremad. Men strømleveringen er stadig af midlertidig beskaffenhed, UPS'en er endnu ikke sat til og centret, der huser en stor del af danske virksomheders servere, kører med nedsat redundans.

Det var et af de største og mest centrale hosting-centre herhjemme, der i nat blev lammet af en brand. Det mærkede blandt andre Danmarks fjerdestørste outsourcing-leverandør, NNIT, der driver it-systemerne for virksomheder som Bang & Olufsen, Danish Crown og Lundbeck. En del af de store kunder blev berørt af branden, oplyser chefen for driftsafdelingen i NNIT, Sune Andersen.

»Vi har tre driftscentre, hvoraf det ene er hos InterXion. Cirka halvdelden af de kunder, der har deres servere stående der, blev berørt. Der var ikke tale om datatab, men om driftsstop, men det kan jo også være alvorligt nok,« siger han.

Ifølge ComONs oplysninger må de berørte virksomheder indstille sig på at have både mindre regelmæssig og mindre sikker afvikling af deres it adskillige dage endnu. InterXion oplyser, at der kan komme uregelmæssigheder i forbindelse med re-etableringen af centrets infrastruktur. Ind til denne er gennemført, kører centret med en væsentlig nedsat redundans, hvor der slet ikke er den fejlmargen, der normalt er standard for et hosting-center.

Den begrænsede redundans betyder, at InterXion næppe vil kunne klare en ny situation som for eksempel en strømafbrydelse.

Normalt fungerer centret med to strømforbindelser til hvert server-anlæg, hvor den ene kan tage over, hvis den anden svigter. Disse to strømforbindelser fødes med normalstrøm leveret af DONG. Til backup af denne har centret to store generatorer, der kan træde til i tilfælde af stømafbrydelse, men dette setup er tilsyneladende ikke klart nu, hvor DONGs midlertidige strøm ifølge ComONs oplysninger er eneste strømkilde.

Hvis generatorerne skal slås til, går der omkring ti minutter. før de er funktionsdygtige. I den tid vil en UPS normalt overtage, men da ComON chekkede op på sagen tidligere i dag, var UPS-systemet endnu ikke driftsklar. Meldingen lød, at man håbede, de ville blive det i løbet af fredagen.

Forbindelsen til nødgeneratorerne synes at være et alvorligere problem. Løsningen kan selskabet ifølge sin pressetalsmand Per Henriksen endnu ikke sætte en tidsfrist på.

«Alle kunder kører foreløbig med begrænset redundans (alternativitet) på deres strømforsyning, men Interxion forventer, det er muligt at koble UPS ind i strømforsyningen i løbet af i fredagen. Der kommer dog til at gå længere tid før strømforsyningen er normaliseret,« lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere