Artikel top billede

Google Street View bliver 40 procent større i Danmark

Nu kan også bornholmere se deres nabolag på nettet.

Google kan i dag oplyse, at der er tilføjet yderligere danske billeder til Google Street View.

Søgefirmaets kamerabiler har været på landevejene igen, og denne gang har det både været for at erstatte forfejlede fotos og for at tilføje mange nye billeder til samlingen.

Hovedformålet har været at affotografere de områder, som blev fravalgt i første runde, eller bebyggede områder som slet og ret ikke eksisterede, da Google første gang var rundt i landet i 2009.
De nye billeder betyder for eksempel, at Bornholm er kommet med på landkortet. Øen blev helt fravalgt i første runde. Også nybyggerområderne omkring Teglholmen i Københavns sydlige bydele er kommet med i Street View.
Generelt er der tilføjet cirka 40 procent ekstra billeder nu, hvilket skulle gøre Danmark og resten af Skandinavien til nogle af de områder i verden, hvor Google Street View har været mest ihærdig med billeddokumentationen.

Desuden er en mindre del af de eksisterende billeder blevet slettet og erstattet af nye. Det kan være billeder, som Google ikke har været tilfreds med i første ombæring. Googles danske chef Peter Friis gætter på, at cirka seks til syv procent af den eksisterende billedbase er blevet forbedret.
Det kan være bygninger, der var indpakket i stilladser, eller som var skjult af store lastvogne eller containere.

ComON har spurgt Google om rettelserne også indebærer de mange sjove billeder, som hurtigt dukkede op, da Google første gang offentliggjorde billeder fra Danmark i Street View i år. Det var for eksempel billeder af væltede, vinkende eller urinerende danskere.
Peter Friis afviser, at man målrettet er gået efter at fjerne de ufrivilligt komiske billeder, så dem skulle man stadig være i stand til at finde.

Du kan gense nogle af de tossede og skæve Google Street View billeder her.

 


Vis stort kort




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere