Digital signatur en pengemaskine for TDC

Det kan være en ren pengemaskine, Videnskabsministeriet har foræret til TDC. Teleselskabet kan forvente et trecifret millionbeløb i årlige indtægter på den digitale signatur. Og det er virksomhederne som skal betale.

Ikke alene får TDC 40 millioner kroner for at levere en digital signatur til danskerne. Telegiganten har samtidig udsigt til en årlig indtægt i millionklassen, indtjent på gebyrer som betales af de private virksomheder der ønsker at benytte signaturen.

Den digitale signatur, som Videnskabsministeriet har besluttet sig for at købe hos TDC, skal være gratis for offentlige virksomheder og private brugere. De private virksomheder kan også benytte den digitale signatur gratis i kommunikationen med det offentlige, men kommunikeres der med private brugere, skal virksomheden betale et gebyr til TDC. Det vil blandt andet være tilfældet, hvis den digitale signatur benyttes til e-handel, forsikringssager, bankforretninger ell. lign.

Gebyret, der skal betales, er endnu ikke fastlagt, men med de forventede 1,3 millioner brugere af digital signatur om fire år, forventes TDCs indtægt at blive på mellem 100 og 500 millioner kroner - hvert år.

Regningen til virksomhederne vækker bekymring hos Dansk Handel & Service.

»Vi er bekymret for, at der opstår et monopol, som TDC kan udnytte. Det skal være gennemskueligt, hvad TDC tjener på at drive den digitale signatur, så selskabet ikke får en urimelig fortjeneste,« udtalte Markus Bjørn Kraft, udviklingschef i Dansk Handel & Service, til Jyllands-Posten i forbindelse med lanceringen.

Hos Dansk Industri har man et mere afslappet forhold til gebyret. Men her kan man også se frem til en lille forbedring i medlemsindtægterne, da medlemmerne betaler kontingent efter indtægt. TDC er i forvejen et af de største medlemmer hos ITEK.

»Så længe prisen er fair, og TDC får sine omkostninger dækket samt en lille fortjeneste, er det helt rimeligt,« siger John Sarborg, chefkonsulent i ITEK under Dansk Industri, til Jyllands-Posten.

Ifølge chefkonsulent i Videnskabsministeriet, Palle H. Sørensen, har ministeriet givet TDC frie hænder til selv at fastlægge gebyret. Ministeriet har haft fokus på en gratis digital signatur til det offentlige og til privatpersoner, og vil ikke blande sig i vilkårene for de private virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere