Artikel top billede

Sauer-Danfoss erstatter hver fjerde pc med tynd klient

Hos Sauer-Danfoss skal medarbejderne nu skifte fra pc'er til tynde klienter.

I mange år har man talt om de tynde klienter som en billigere og mere miljøvenlig erstatning til dyre og strømslugende computere. Nu har Sauer-Danfoss i Nordborg taget fat på en meget stor udrulning af de små bokse.

Hos Sauer-Danfoss, som har mere end 6.000 medarbejdere, er man begyndt at udskifte sine arbejdsstationer med tynde klienter.

Sauer-Danfoss har beregnet at computerne er godt 43 procent billigere i anskaffelsespris, og samtidig forventer man at komme til at spare mange penge på et mindre strømforbrug. Desuden kræver de tynde klienter kun et minimum af vedligeholdelse.

I stedet for have sin egen harddisk med f.eks. Windows er den tynde klient i princippet bare en adgang til en central server, hvor brugeren forbinder til en virtual desktop som indeholder en standardpakke med programmer som sammen med Citrix XenApp giver en stor fleksibilitet.

”Vi er en produktionsvirksomhed og det betyder at vi har mange computere stående ude i produktionen, hvor de suger skidt og møg. Her er det selvfølgelig en stor fordel at bruge en tynd klient, som er en statisk enhed uden bevægelige dele. Hvis den endelig skulle gå i stykker, kan man bare udskifte den med en anden tynd klient i løbet af et par minutter, hvorefter brugeren er kørende igen,” siger Michael Dahl Thomsen fra Sauer-Danfoss.

Han tilføjer at det samtidig bliver lettere at administrere klienterne, fordi man ikke længere skal installere nye programmer på hver enkelt pc eller redde data, hvis en computer er gået ned.

Det anslås at op mod en fjerdedel af computerne på fabrikken i Nordborg og de forskellige afdelinger rundt om i verden kan udskiftes med tynde klienter. Det er altså ikke alle computerne, der kan skiftes ud. Nogle medarbejdere har eksempelvis brug for at anvende en bærbar computer til møder eller ude hos kunderne, og den kan selvsagt ikke erstattes med en tynd klient.

”Der er selvfølgelig situationer hvor tynde klienter ikke er så velegnede. Det gælder blandt andet for ingeniører der arbejder med high-end-grafik, hvor en almindelig desktop heller ikke er nok,” siger Michael Dahl Thomsen.

Gennem Citrix Access Gateway er der også mulighed for at tilbyde adgang til en ”virtuel desktop” fra en hvilken som helst anden computer i verden. Så medarbejderen kan i princippet også få adgang hjemmefra via sin private computer derhjemme.

Michael Dahl Thomsen fortæller at man forventer at udskifte 1.000-1.200 ud af omkring 5.000 computere hos virksomheden med tynde klienter.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere