Fiasko for open source i det offentlige

De sidste offentlige pionerer trækker nu stikket til deres open source-programmer.

Selvom Teknologirådet allerede for tre år siden konkluderede at de årlige merudgifter til leverandørejet software løber op i milliarder har den offentlige sektor droppet brugen af open source. Det skriver Ingeniøren|net. De sidste offentlige pionerer, Næstved og Hanstholm Kommune, opgiver nu at få open source-kontorprogrammer til at fungere sammen med deres systemer.

It-chef Søren Hedemand i Næstved Kommune mener, at en stor institution bør gå foran med open source-software for at få sat gang i udviklingen af åbne standarder og grænseflader.

»De fleste er meget magelige, og mange vil åbenbart gerne betale en masse penge til Bill Gates. Umiddelbart undgår man en masse bøvl, fordi systemerne kan snakke sammen, men det er meget kortsynet,« siger han til Ingeniøren.

Det offentlige betaler omkring en halv milliard kroner om året til Microsoft for de 200-300.000 arbejdspladser, der bruger firmaets kontor-programmer, selvom der findes gratis alternativer.

I et svar til Ingeniøren afviser videnskabsminister Helge Sander at stille faste krav om open source i det offentlige. Han vil i stedet sikre, at eventuelle barrierer for open source bliver nedbrudt.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Controller til økonomi og compliance

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation

Gehl Architects ApS

IT Supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere