Dansk Kindle har mange begrænsninger

Amazon er klar til at sælge sin Kindle i det meste af verden. Men der er så mange begrænsninger, at de lige så godt kunne lade være.

Fra denne uge er Amazon klar til at sælge den mobile Kindle i det meste af verden. Det gælder også for Danmark, hvor det nu for første gang er muligt at erhverve det meget omtalte læseapparat til e-bøger. Men inden du skynder dig ind for at bestille en Kindle hos Amazons amerikanske netbutik, bør du nok lige overveje, om du kan leve med de mange begrænsninger som gælder for brug af Kindle uden for USA.

Den første forhindring kommer allerede i det øjeblik du vil bestille apparatet. Kindle sælges kun fra det amerikanske Amazon.com – og ikke fra f.eks. den britiske butik Amazon.co.uk – og det betyder, at man må indstille sig på lang leveringstid fra USA. Hvis ellers Amazon overhovedet er i stand til at levere, for i USA har mange kunder ventet i månedsvis på deres Kindle.

Forsendelsen fra USA betyder også, at der skal betales told og moms når pakken kommer til Danmark. De gældende regler er, at der skal betales told for varer hvis værdien overstiger 1.100 kr., og der skal betales et gebyr for fortoldning på 150 kr. Så man slipper ikke med de 279 dollar plus forsendelse, som Amazon forlanger for Kindle.

Og så er det endda kun den billige Kindle med 6-tommers-skærm, der kan købes fra Danmark. Den store Kindle DX med 9,7-tommers display og dobbelt lagerplads er stadig forbeholdt amerikanske kunder.

Men tilbage til de begrænsninger, som danske Kindle-ejere skal leve med. Kindle henter e-bøger mobilt gennem det amerikanske teleselskab AT&T – også hvis man er uden for USA – og det er Amazon, der betaler for roaming. For at undgå, at roaming-udgifterne løber løbsk, har Amazon deaktiveret muligheden for at surfe på nettet og abonnere på blogs i andre lande end USA. De internationale Kindle-købere betaler 20 dollar mere for produktet end amerikanske kunder, men får altså færre funktioner.

Kindle har i øvrigt også en indbygget ordbog – og nej, den er heller ikke tilgængelig på dansk.

Et andet problem er, at sortimentet af e-bøger stort set kun omfatter amerikanske titler – man skal kigge langt for at finde danske bøger. Men det betyder ikke, at danske Kindle-ejere bare kan vælge frit i det amerikanske katalog. Det er kun muligt at købe bøger, der er godkendt til salg i f.eks. Danmark. Forlagene vil dermed bl.a. forhindre, at danske Kindle-brugere kan købe engelske e-bøger, som endnu ikke er udkommet på det danske marked.

I øjeblikket har danske brugere kun adgang til 70-80 procent af det samlede bogkatalog med 360.000 titler hos Amazon.

Firmaet holder stædigt fast i sit eget format for e-bøger og vil ikke understøtte det åbne Epub-format, som bl.a. benyttes af Sony.

Men Amazon lover dog, at skandalen omkring e-bogen ”1984” – hvor firmaet slettede den allerede købte bog fra kundernes Kindle-enheder – ikke vil gentage sig.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere