Ballmer: Googles strategi er sindssyg

Microsofts Steve Ballmer mener, at rivalen Google vokser for hurtigt, og at de kun har deres søgemaskine at tilbyde kunderne.

Mens Microsoft er blevet kritiseret for ikke at vokse så hurtigt som Google, mener den administrerende direktør i Microsoft, at konkurrenten vokser for hurtigt.

»De har prøvet at fordoble på et år. Det er efter min mening sindssygt,« sagde Steve Ballmer til studerende på Stanford Graduate School of Business i Californien.

Microsoft brugte næsten tre årtier til at vokse til en størrelse på 75.000 ansatte, mens Google er blevet en kæmpe virksomhed på en brøkdel af samme tid.

Ballmer medgiver, at selv om han synes Google vokser for hurtigt, så betyder det ikke, at de ikke gør det godt.

Ikke desto mindre karakteriserede han Google som et firma, der kun satser på en hest, mens Microsoft har flere. Bortset fra sin søgemaskine, mener Ballmer ikke, at Google har meget at tilbyde.

Han vurderede, at der var fordele i den struktur, Microsoft har valgt, da han ikke var sikker på, det er bevist, at "en tilfældig samling folk, der laver deres egne ting" har skabt reel værdi. Det er velkendt, at Google som et frynsegode lader deres ingeniører bruge 20 procent af deres arbejdstid på egne projekter.

Ballmer beskrev desuden fire stadier indenfor forretningsverdenen: At få en ide og derefter bringe den til et punkt, hvor et ønsket resultat indtræffer ("critical mass"). Dernæst malker man den finansielt, før man til sidst finder på en ny ide.

»Google er på det stadie, hvor de malker,« sagde Ballmer.

»Det stadie var vi på i 1990'erne.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere