TDC angriber elselskaber med fiber til private

<FONT COLOR="#FF0000">(Opdateret 15:02)</FONT> TDC angriber elselskabernes bredbåndssatsning fra en ny vinkel ved at tilbyde fiberforbindelser til privat nybyggeri - akkurat samme produkt som elselskaberne.

Selv om ADSL, ifølge TDC, langt fra har nået loftet for hvad det kan præstere med hensyn til hastigheder, så begynder teleselskabet nu at lægge fiberkabler ind i alt nybyggeri. Det fortalte sektionschef Steen Krogh Nielsen fra TDC Net ved et møde på DTU tirsdag.

Tidligere har teleselskabet blot lagt tomme rør ned når man alligevel trak telefonledninger ind til nybyggede huse. Men nu begynder selskabet også at lægge fiberkabler i rørerne.

»Vi lægger såkaldte 8-tals kabler ned, hvor det nederste kabel er kobber og det øverst hidtil har været et tomt rør, som vi senere kunne blæse fiber ind i,« forklarer direktør for TDC Totalløsninger, Kim Frimer, til ComON.

»Men nu er prisen på kabler med fiber øverst blevet så billige, at vi lige så godt kan lægge dem ned, når vi alligevel graver op,« siger Kim Frimer.

Dermed angriber TDC elselskabernes omstridte bredbåndssatsning fra en ny vinkel, nemlig ved at nedlægge netop de fiberkabler, som elselskaberne også er i fuld gang med at grave ned. Fiberkablerne har netop været elselskabernes bedste argument for at deres løsning var fremtiden og det TDC-ejede kobbernet var fortidens teknologi.

Men ifølge Kim Frimer er det ikke de motiver, der ligger bag udrulningen.

»Det er en del af vores almindelige access-strategi,« siger Kim Frimer.

Tidligere har TDC fordoblet hastigheden på ADSL-forbindelser uden beregning og udrullet tv via internettet i gennem TDC Kabel TV i et forsøg på at spænde ben for elselskaberne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere