Revisionsgigant i mulig dobbeltrolle

PricewaterhouseCoopers kan få en dobbeltrolle , når de med købet af Protego laver it-revision af deres eget arbejde, påpeger ekspert.

Revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers kan få problemer med troværdigheden efter købet af det danske IT-sikkerhedsfirma Protego A/S torsdag. Protegos ansatte skal nemlig fortsætte med at rådgive firmaer om it-sikkerhed, mens PricewaterhouseCoopers blandt andet lever af at lave revision af selvsamme rådgivning.

»Der er altid et potentielt problem, når man rådgiver nogen om noget, som man så selv skal revidere bagefter. Mange har dog tit hidtil anset fordelene ved dobbeltrollen for at være større end ulemperne,« siger forskningsleder på Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse på Handelshøjskolen i København, Jens Kristian Elkjær-Larsen til ComON.

Tidligere har de fire store revisionsfirmaer i Danmark solgt deres rådgivningsafdelinger fra for netop at undgå disse interessekonflikter.

»PwC tager med købet af Protego et skridt i den modsatte retning af, hvad branchen indtil videre har praktiseret for at undgå dobbeltroller,« siger forskningslederen.

PricewaterhouseCoopers har tidligere solgt sin rådgivningsafdeling til IBM. Ernst & Young har solgt deres rådgivningsafdeling til Ementor, mens KPMG lige har solgt deres konsulent-division.

PricewaterhouseCoopers mener dog ikke, at selskabet vil komme til at stå i en dobbeltrolle med købet af Protego.

»Vi vil ikke lave væg-til-væg sikkerhed altså implementering og drift af sikkerhed for et firma, som samtidig er vores revisionskunde. Men så længe vi holder os til at rådgive og påpege svagheder ved it-systemerne, så er det i overensstemmelse med uafhængighedsreglerne,« forklarer Jørgen Torp leder af revisions- og rådgivningsgigantens Advisory.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere