Wupti-investor taber halv milliard på krakket bank

Niels Thorborg, der ejer 50 procent af onlinebutikken Wupti.com, mister op mod en halv milliard kroner på Gudme Raaschou-banken, der i går blev overtaget af staten.

Krakket i investeringsbanken Gudme Raaschou i går koster bankens ejer, den fynske rigmand Niels Thorborg op imod en halv milliard kroner.

Han købte i 2006 banken for 400 millioner kroner, men efter banken i går blev overdraget til statens afviklingsselskab, Finansiel Stabilitet, vurderes det, at hele egenkapitalen, der for to år siden var på 516 millioner kroner er tabt.

Niels Thorborg har lavet sin formue på forhandleren L'easy, der udlejer og sælger hårde hvidevarer, forbrugerelektronik og it. Det har gjort ham til en af Danmarks rigeste mænd, og for to år siden var han vurderet til at være god for mere end tre milliarder kroner. For et år siden valgte han at bruge en del af sin pengetank på at købe halvdelen af onlineforhandleren Wupti.com, der handler med samme type af varer som L'easy. Sælgeren var elselskabet Nrgi, der distribuerer el til dets østjyske kunder.

Bestyrelsesformand i Wupti Jørn Tolstrup Rohde afviser, at storinvestorens tab på investeringsbanken vil få nogen betydning for Wupti

»Det er to adskilte selskaber, så det betyder ikke noget,« siger han.

L'easy-koncernen består foruden af L'easy i Danmark, Norge, Holland og Sverige også af DER og Thorn i Norge og Sverige med en samlet omsætning på omkring 1,4 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere