Banker giver digital signatur den kolde skulder

Bankerne vil tilbyde deres egen digitale signatur til interesserede virksomheder og institutioner. Dermed giver de den officielle digitale signatur fra TDC en kold skulder.

Bankerne går nu i direkte konkurrence med den officielle digitale signatur, som Videnskabsministeriet har udpeget TDC til at levere. Det sker ved at tilbyde den digitale signatur, som bankerne i dag bruger i deres netbanker, til virksomheder og institutioner, som ønsker sikker digital kommunikation.

Dermed bakker bankerne ikke op om indsatsen for én fælles IT-signatur i Danmark.

»Hvis der er nogen indholdsudbydere, der kunne tænke sig at anvende den digitale signatur i netbankerne til kommunikation med deres kunder - ved siden af TDC eller alene med os - så er det er en forretningsmulighed for os,« siger chef for e-banking i Nordea Danmark, Jesper Matthiessen til Ingeniøren.

Kunderne kan f.eks. være forsyningsselskaber eller realkreditinsitutter, der med ét slag får adgang til sikker kommunikation med 1,6 millioner netbankbrugere. Bankerne har nemlig allerede i dag det kundegrundlag som TDC først nu er ved at opbygge.

I kontrakten med Videnskabsministeriet om at levere den digitale signatur til danskerne, indgår det blandt andet at mere end en tredjedel af kontaktsummen på 40 mio. kroner kun udbetales til TDC, hvis selskabet kan skaffe 1,3 mio. brugere indenfor fire år.

Udmeldingen er samtidig en afvisning fra bankernes side om at erstatte certifikatet i netbankerne med OCES-certifikat, som danner grundlaget for den officielle digitale signatur.

Selv om Datatilsynet har fastslået, at OCES-signaturen er sikker nok til langt de fleste anvendelsesområder, mener bankerne, at OCES netop ikke er godt nok til netbanking. Den kræver nemlig ikke at kunderne personligt møder frem for at få udstedt en digital signatur, og det er et kardinalpunkt for bankerne.
»Vi ser vores kunder i øjnene og har fysisk konstateret, at de er dem, de giver sig ud for at være. Når vi giver borgerne mulighed for at flytte fra en konto til en anden, skal vi have en hamrende god identifikation,« siger Jesper Matthiessen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere