Lavt kendskab til spionprogrammer

En undersøgelse udført af den svenske afdeling af Computer Associates viser, at almindelige medarbejdere ikke ved, hvad spyware er.

Den svenske afdeling af Computer Associates har gennemført en undersøgelse blandt almindelige medarbejdere i mindre svenske virksomheder. Flere ved simpelthen ikke hvad spyware er, og hvad de skal gøre for at slippe af med spionprogrammerne.

Et af resultaterne fra undersøgelsen var at 2/3 af medarbejderne, der ikke er beskæftiget med it, ikke ved hvad spyware er. Dem der kendte til problemet troede dog ikke at spyware havde ramt deres computer.

Således troede kun en ud af ti at de havde spyware på deres PC. En efterfølgende test viste dog at samtlige respondenter havde spyware. I gennemsnit afslørede testen i gennemsnit 48 spywares på de testede computere. En enkelt af de undersøgte computere havde hele 645 spywares.

Kun en ud af fire af de adspurgte ved hvad man skal gøre for at slippe af med spionsoftwaren.

Sikkerhedseksperter er enige om, at spyware efterhånden er et lige så stort problem som virus og orme. Resultatet får Computer Associates til at opfordre til virksomhederne til at sætte sig ind i problemet.

»Det er foruroligende, at kendskabet til pests og spyware er så lavt hos mange virksomheder. Vi ved, at mindst 2/3 af pc'erne er angrebet og plaget af driftsforstyrrelser og integritetsproblemer og i flere tilfælde udnyttes kriminelt. Det er nødvendigt, at kendskabsniveauet øges hos både ledelse og medarbejdere,« udtaler Hasse Olsson, sikkerhedsekspert hos CA Danmark.

Han fastslår, at antivirus-programmer ikke beskytter mod spyware, eller at spyware kun kommer fra særligt lyssky hjemmesider.

»Intet kunne være mere forkert. Det gode er, at folk tager problemet alvorligt, når de er blevet opmærksomme på det. Den store udfordring er at få stoppet udviklingen. Ellers risikerer vi at stå med et meget alvorligt sikkerhedsproblem,« siger Hasse Olsson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere