Vil tage e-markedsandele fra Microsoft og IBM

De danske IT-huse SiteCore og shopServer vil sammen angribe det voksende marked for avancerede e-handelsløsninger. Alene i første år forventer shopServer at femdoble sit salg til storkunder på bekostning af blandt andre IBM og Microsoft.

Softwarehusene har indgået et partnerskab, der indebærer, at shopServers førende internetshop-løsning nu bliver en integreret del af SiteCores CMS-løsning.

Dermed kan de to selskaber - som ifølge virksomhederne nogle af de første i verden - præsentere et fælles standardprodukt til at administrere og opbygge websites med fuldt integreret e-handelsløsning.

Tidligere har selskaber, som ønskede en e-shop, været nødt til at investere i en internetshop og derefter bygge et administrationssystem til websitet helt fra bunden for at integrere det ordentligt. Det er en bekostelig affære og en ufleksibel løsning. Med samarbejdet kan e-handelsløsningens forskellige elementer placeres hvor som helst på websitet uden problemer, idet shopServers løsning og SiteCores CMS-løsning bygger på Microsofts .Net-platform. Brugen af åbne standarder som XML muliggør ligeledes nem integration til andre backoffice systemer, eksempelvis ERP og CRM, argumenteres der for ideen bag samarbejdet.

Med det nye produkt går de to danske virksomheder efter at tage markedsandele fra internationale giganter som blandt andre Microsoft og IBM, der er de umiddelbare konkurrenter på markedet. Kunderne til de to danske selskabers løsning skal nemlig findes blandt meget store selskaber som strategisk gør brug af e-handel i deres forretning.

»Vi har flere gange med vores hidtidige løsning vundet kontrakter foran IBM Websphere, simpelthen fordi vi var mest attraktive også rent prismæssigt. Derfor er vi også stærke i troen på, at vi nu sammen kan tage flere markedsandele fra de store spillere - med en væsentlig forøgelse af vores omsætning til følge,« siger shopServer Internationals administrerende direktør Kim Nielsen og fortsætter:

»I high-end segmentet for avancerede e-handelsløsninger er vi efterhånden en væsentlig spiller. Med vores nye fælles produkt kan vi give kunderne en bedre løsning, end de ville få ved en stor forkromet løsning købt hos de store spillere. Samtidig kan vi tilbyde det til maksimalt en tredjedel af prisen, fordi løsningen ikke skal bygges fra bunden. Det reducerer samtidig udviklingsperioden.«

I kraft af partnerskabet bliver shopServers e-commerce software udbredt til hele Norden via SiteCores partnernetværk. Samtidig bliver SiteCores CMS-løsning introduceret i Japan via shopServers distributør og i England via shopServers datterselskab.

»Vi har en klar international strategi, og Japan og England er meget spændende markeder for os i den henseende. Vi vil opnå vores vækst via opbygning af internationale partnerskaber og distributøraftaler,« fortæller administrerende direktør i SiteCore, Michael Seifert.

I 2002 indgik SiteCore desuden et strategisk partnerskab med den tyske gigant Software AG, som indebærer at selskabets CMS-løsning i 2003 og 2004 bliver introduceret på markederne i alle de nordiske lande, Tyskland og Baltikum og derefter USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere