Koden bag SQL Slammer publiceres

SQL Slammer lammede store dele af internettet i januar. Nu planlægger magasinet Wired at publicere koden bag ormen. Kritikere ser det som en guide til virusskribenter om, hvordan man nedlægger internettet.

"Tænk på det som en guide om, hvordan man nedlægger internettet," skriver New York Post om Wired's planer om at publicere koden bag ormen SQL Slammer, der i slutningen af januar lammede store dele af internettet.

Koden er allerede sendt rundt via e-mail i adskillige måneder og Wired's redaktør Blaise Zerega forsvarer initiativet med, at det ikke hjælper på sikkerheden at forsøge at skjule koden.

Craig Schmugar, der er virusanalytiker hos Network Associates, tror ikke på, at man umiddelbart kan lave et ligeså skadeligt angreb igen, som det SQL Slammer var skyld i januar.

"Ingen nye varianter kan få samme virkning som SQL Slammer, men en publikation af koden kan bevirke, at flere forsøger at lave ondskabsfuld kode," udtaler Craig Schmugar.

Slammer var bl.a. skyldig i midlertidig lunkning af landsdækkende sydkoreanske internettjenester, nedlæggelse af 13.000 af Bank of Amerika's pengeautomater, aflysning af flyafgange, m.m.

Efterfølgende analyser af ormen påviste, at det kun tog SQL Slammer 10 minutter at inficere computere i samtlige verdensdele, hvilket til dato er den absolut hurtigste computerinfektion, der nogensinde er set.

Grunden til at Slammer SQL spredte sig med den overvældende hastighed er dels, at den på grund af den lille størrelse på kun 376 byte let lod sig videresende. Endvidere brugte den ikke, som andre vira, tid på at søge efter sårbare computere, men sendtes også til maskiner, som den ikke kunne inficere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere