Spilstøtte halter efter behovet

Den nordiske støtteordning til computerspilsudvikling har for få penge. Ansøgningerne vælter ind, men der er kun penge til en brøkdel af spillene.

I år har vi set flere danske spilhåb trække stikket. Spiludvikling er simpelthen blevet så dyrt, at de færreste kan være med. Og det bliver ikke lettere at være spildesigner med en god idé i fremtiden.

Nordisk Computerspilprogram kan tydeligt mærke efterspørgslen efter penge.

Efter årets to ansøgningsrunder er det samlede antal af ansøgere nu oppe på 170 styk i 2009. Det er endnu en rekord for spilprogrammet, der hvert år modtager flere og flere ansøgninger fra håbefulde spiludviklere. Men problemet er bare, at Nordisk Computerspilprogram stadig kun har den samme pulje penge, og det understreger den desperate situation i branchen. Antallet af ansøgninger er mere end fem gange så stort, som det spilprogrammet oprindeligt er oprettet efter at støtte.

”Vi har rationaliseret, så vi administrativt kan håndtere, at branchen svarer så overvældende entusiastisk på det kulturpolitiske udspil, som vores program udspringer af. Men vores midler er kun en tiendedel af, hvad traditionelle medier får i nordisk støtte,” siger Erik Robertson, leder af Nordisk Computerspilprogram.

Han ønsker sig tilstande som i Canada og Frankrig.

”I Canada og Frankrig giver man for eksempel branchen ti til tyve gange så meget, og det er ikke engang målt i absolutte tal, men set i forhold til landenes befolkning. Samtidig er det et faktum, at moderne kultur også giver os yderst interessante eksportprodukter. Norden er allerede højt respekteret i den globale spilindustri, så der er god grund til kritik, hvis vi misser den åbenlyse chance for sammen at skabt store kulturelle oplevelser, stærk fremtidssikret teknologi og ikke mindst de mange arbejdspladser herhjemme, der bliver etableret som en konsekvens,” påpeger Robertson.

Tidligere i år blev tre millioner fordelt mellem seks spilprojekter. Der var dengang 86 projekter om midlerne. Årets anden og sidste runde skal nu fordele yderligere tre millioner kroner. Denne gang er der næste lige så mange om buddet. 84 har sendt ansøgninger.

Der uddeles i alt seks millioner kroner i støtte i år af Nordisk Computerspilprogram.




IT-JOB

Centrica Energy

Senior BI Developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere