Spilstøtte halter efter behovet

Den nordiske støtteordning til computerspilsudvikling har for få penge. Ansøgningerne vælter ind, men der er kun penge til en brøkdel af spillene.

I år har vi set flere danske spilhåb trække stikket. Spiludvikling er simpelthen blevet så dyrt, at de færreste kan være med. Og det bliver ikke lettere at være spildesigner med en god idé i fremtiden.

Nordisk Computerspilprogram kan tydeligt mærke efterspørgslen efter penge.

Efter årets to ansøgningsrunder er det samlede antal af ansøgere nu oppe på 170 styk i 2009. Det er endnu en rekord for spilprogrammet, der hvert år modtager flere og flere ansøgninger fra håbefulde spiludviklere. Men problemet er bare, at Nordisk Computerspilprogram stadig kun har den samme pulje penge, og det understreger den desperate situation i branchen. Antallet af ansøgninger er mere end fem gange så stort, som det spilprogrammet oprindeligt er oprettet efter at støtte.

”Vi har rationaliseret, så vi administrativt kan håndtere, at branchen svarer så overvældende entusiastisk på det kulturpolitiske udspil, som vores program udspringer af. Men vores midler er kun en tiendedel af, hvad traditionelle medier får i nordisk støtte,” siger Erik Robertson, leder af Nordisk Computerspilprogram.

Han ønsker sig tilstande som i Canada og Frankrig.

”I Canada og Frankrig giver man for eksempel branchen ti til tyve gange så meget, og det er ikke engang målt i absolutte tal, men set i forhold til landenes befolkning. Samtidig er det et faktum, at moderne kultur også giver os yderst interessante eksportprodukter. Norden er allerede højt respekteret i den globale spilindustri, så der er god grund til kritik, hvis vi misser den åbenlyse chance for sammen at skabt store kulturelle oplevelser, stærk fremtidssikret teknologi og ikke mindst de mange arbejdspladser herhjemme, der bliver etableret som en konsekvens,” påpeger Robertson.

Tidligere i år blev tre millioner fordelt mellem seks spilprojekter. Der var dengang 86 projekter om midlerne. Årets anden og sidste runde skal nu fordele yderligere tre millioner kroner. Denne gang er der næste lige så mange om buddet. 84 har sendt ansøgninger.

Der uddeles i alt seks millioner kroner i støtte i år af Nordisk Computerspilprogram.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. marts 2025 | Læs mere


Identity Festival 2025

Er du klar til en dag, der udfordrer din forståelse af, hvad Identity & Access Management (IAM) kan gøre for din organisation? En dag fyldt med indsigt, inspiration og løsninger, der sætter kursen for, hvordan vi arbejder med IAM i de kommende år.

05. marts 2025 | Læs mere