Artikel top billede

Google indtager desktoppen

Dansker er med til lede revolutionerende projekt. Men Native Client fra Google åbnes der nu for, at web-applikationer kan afvikle lokal kode på computeren.

Helt tilbage i 2008 startede Google sit Native Client projekt for at give web-applikationer adgang til computerens fulde regnekraft. Nu har projektet passeret en vigtig milepæl, som Google fortæller i denne blog.

Native Client skal gøre det muligt for web-udviklere at udnytte cpu'ens regnekraft samtidig med, at web-applikationerne stadig kører i et beskyttet miljø. Google forsøger at kombinere den hastighed, som lokal programkode kan afvikles med, og den mobilitet og sikkerhed, som kendetegner web-apps.

Googles danske afdeling i Aarhus er kendt for at levere meget af den vigtige indmad i Google Chrome. Det er også her, der er hentet ekspertise til Native Client-projektet. Danske Christian Stefansen, der har en fortid hos både IBM og Microsoft og en Harvard-uddannelse i bagagen, er produktmanager på projektet.
 

Hvad skal det bruges til?

Google nævner som eksempel en fototjeneste på nettet, hvor brugerne skal have mulighed for at redigere deres billeder. Det kan gøres med en kombination af Javascript og server side processing, men det kræver at billeddata sendes frem og tilbage mellem browser og server, og det kan føre til lange ventetider.

Med Native Client kan selve den kode, der klarer billedbehandlingen, køres lokalt på computeren, og dermed er det ikke nødvendigt at sende billeddata til serveren over nettet.

Den nye version af Native Client, kaldet Arctic Sea, er nu indbygget i Chrome 10, der gik i betatest i sidste uge. Native Client er stadig deaktiveret i Chrome som standard, men kan aktiveres efter behov.

Google håber nu at udviklere vil tage teknologien til sig og begynde at udvikle Native Client-moduler. Denne kode bliver så afviklet lokalt på computeren, men den er låst inde i en sandkasse med begrænsede rettigheder.

Sammen med betaen af Chrome 10 har Google også udsendt en ny version af Native Client SDK'en, som bruger det nye plug-in-interface Pepper.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere