Sander angribes for SAP/KMD-reklame

Efter at have reklameret for HP i to omgange, er det nu en reklame for SAP og KMD, som videnskabsminister Helge Sander medvirker i. Enhedslisten ser rødt og vil have statsministeren på banen.

Da it-firmaerne SAP og KMD i sidste uge annoncerede et storstillet samarbejde medvirkede videnskabsminister Helge Sander med et par udtalelser i pressemeddelelsen. Det får Enhedslisten til at lugte nyt blod i sagen om videnskabsministerens medvirken i reklamer for store it-firmaer.

Torsdag den 21. april medvirkede ministeren i et reklameindstik for it-producenten HP, som blev udsendt sammen med en række store dagblade, og i efteråret 2004 var Helge Sander med i et lignende indstik for HP.

Dengang endte sagen med at statsminister Anders Fogh Rasmussen fastslog, at ministre skulle være tilbageholdne med at medvirke i reklamemæssige sammenhænge.

I den aktuelle sag er det faldet Enhedslistens Line Barfod for brystet, at ministeren medvirker i en pressemeddelelse for to af de største it-leverandører til den offentlige sektor.

Ministeren siger i den omdiskuterede pressemeddelelse:

»Der er lagt op til et spændende samarbejde mellem SAP og KMD. Et parløb mellem en af de førende internationale software-leverandører til globale virksomheder og den største it-leverandør til danske kommuner,« og

»Med aftalen er der lagt op til udvikling af nye, interessante software-tilbud til den offentlige sektor. Jeg ser frem til moderne software-løsninger, der giver adgang til data i mere åbne systemer, som ligger i forlængelse af den danske regerings anbefalinger vedrørende offentlig it-arkitektur, herunder anvendelse af åbne standarder.«

Videnskabsministeren håber, at samarbejdet mellem SAP og KMD kan initiere etablering af SAP-udviklingsaktiviteter i Danmark, hvor der i forvejen er en unik viden om både digital forvaltning og udvikling af styringssystemer til virksomheder, ERP-innovation.

Line Barfod spørger i Folketinget Helge Sander om hans medvirken i pressemeddelelsen er forenelig med statsministerens udtalelse fra efteråret om at ministrene skal være tilbageholdne med at medvirke i reklamer. Ligeledes har hun spurgt statsministeren om videnskabsministerens medvirken er forenelig med statsministerens udtalelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere