Retssag: Krak vil have betaling for links

Tirsdag indledte Krak en retssag mod auktionshuset Gauguin.dk, der ikke vil betale for at linke til Kraks digitale kort. Auktionshusets direktør mener modsat, at copyrighten på Kraks database er udløbet.

Ved Retten i Lyngby indledte Krak i går en retssag mod auktionshuset Gauguin.dk.

Tvisten mellem de to parter opstod, da Gauguin.dk linkede til Krak-kort, der viste placeringen på auktionshusets showrooms. Det udløste et krav på 25.000 kroner fra Krak, der mener, at Gauguin.dk gør brug af copyrightbeskyttet materiale ved at linke.

Men kravet om 25.000 fik ikke direktør Troels Olivero til at lede efter sit checkhæfte. Han tog i går i retten for at blive frifundet - og for at få Krak dømt.

»Krak har et produkt - en database - og den er efter min mening ikke beskyttet af ophavsretsloven §71 i mere end 15 år. Og da Krak har været tilgængelig i mere end 15 år, så mener jeg ikke, at de længere er beskyttet. Det er den ene ting. Desuden har der været adskillige domme både i EU og Tyskland. Og senest sagde dommen i Sø- og Handelsretten i sagen mellem Ofir og Home, at dybe links ikke alene er tilladt. De er direkte ønskværdige for internettet udbredelse. Derfor går jeg i retten for at blive frifundet. Men jeg vil også have Krak dømt for, at de ikke længere har ophavsret til deres database. Og så skal det til doms, at dybe links skal være tilladt,« siger Troels Olivero.

Kort før sagen mod Gauguin fik Krak ørene i klemme i blogosfæren i forbindelse med trusler mod et lille hobbyfirma, der på samme måde havde linket til Kraks sider. Det lader til, at den store interesse for firmaets link-politik har fået Krak til at ændre strategi. For Krak vil nu have den aktuelle sag flyttet til Sø- og Handelsretten, da den ifølge firmaet har principiel karakter.

Derfor har Krak fået tænkepause til at argumentere for en flytning af sagen.

Et nærmere referat fra tirsdagens retsmøde kan du få hos Morten Frederiksen, der overværede seancen på vegne af sin egen blog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere