Lange udsigter for intelligente togbilletter

Forudbetalt chipkort skulle gøre det nemmere at købe billet til rejsen. Men lige nu har kortet det ikke for nemt selv, for startdatoen er udskudt på ubestemt tid.

http://www.rejsekort.dk/forside" target="blank">Rejsekortet, det lille chipskort, der skal gøre det nemmere for de rejsende at billettere sig selv, står stadig foran en uvis fremtid. Kortet gennemgår i øjeblikket et testforløb, men var oprindleigt planlagt til at kunne anvendes på de første strækninger på Sjælland i løbet af i år.

Denne planlagte lancering er nu blevet udskudt og endnu er der ingen garanti for, at projektet overhovedet bliver til noget - og i så fald, er de allerede investerede skattekroner spildt.

Presseansvarlig Morten Tjerrild udtaler til ComON, at man i Rejsekort A/S i øjeblikket forhandler med leverandøren East-West om en endelig tidshorisont, og indtil den foreligger, har man ingen kommentarer til tidsplanerne.

Projektet, der løb af stablen i 2001, er fra starten budgeteret til en rund milliard, men Morten Tjerrild understreger dog, at det langt fra er den fulde milliard, der er spildt - som et TV medie kom for skade at konkludere i denne uge - hvis projektet mod forventning ikke skulle blive en realitet.

Når - og hvis - rejsekortet en dag bliver hvermands eje blandt pendlere, poder og pensionister, er det meningen, at man i stedet for at løse billet, blot lader sit chipkort aflæse i stationens automater ved på- og afstigning. Derefter registrerer systemet selv hvor langt man har kørt og inkluderer automatisk eventuelle rabatordninger i det beløb, der bliver fratrukket kortets saldo.

Når kortet er ved at være tomt, kan man tanke op i stationens billetsalg, over internettet eller sågar blot lave en betalings-aftale, så der af sig selv bliver overført et fast månedligt beløb fra ens konto til kortet.

Fagre nye verden... Håber vi!




IT-JOB

Blue Water Shipping A/S

Senior Developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst med drive og gåpåmod

Netcompany A/S

Network Engineer

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere