Mobilselskaber tager ulovlige gebyrer

Teleselskaber tager ulovlige gebyrer ved saldooplysning. Se her hvem.

Telmore, BiBoB, M1 og CBB har alle taget ulovlige gebyrer ved saldooplysning.

Ifølge den danske telelov skal mobilselskabernes kunder kunne få oplyst saldoen på en forudindbetalt saldo uden meromkostninger. Det kan ske ved at sende en sms til et telefonnummer med en anmodning om at få saldoen oplyst.

Saldooplysningen må ikke koste mere end den laveste sms-takst. De fire mobilselskaber tog mellem 15 øre og tre kroner, udover almindelig sms-takst, for saldooplysning.

IT- og Telestyrelsen, der på baggrund af en klage har ført tilsyn med selskaberne, har derfor for nyligt sendt breve ud til 15 mobilselskaber. De 11 af selskaberne fik at vide, at de levede op til loven. De fire fik at vide, at de brød loven.

"Hvis de fortsætter med at bryde reglerne, kan de blive pålagt bøder," siger Morten Eeg Nielsen, fuldmægtig ved IT- og Telestyrelsen.

ComON's aktindsigt i breve til mobilselskaberne viser, at CBB tog tre kroner ekstra, Telmore og M1 50 øre ekstra, mens BiBOB tog 15 øre ekstra. Ifølge selskabernes hjemmesider tilbyder M1 nu gratis saldosms. CBB, Telmore og BiBOB har ikke ændret på gebyret.

Mobilselskaberne har fire uger til at klage til Teleklagenævnet, hvis de er utilfredse med telemyndighedens afgørelse.

Udover saldooplysningstjenester skal mobilselskaberne tilbyde saldokontrol, hvor kunden får en sms, når eksempelvis et barn har ramt et loft. Også saldokontrol skal tilbydes gratis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere