Mobilselskaber tager ulovlige gebyrer

Teleselskaber tager ulovlige gebyrer ved saldooplysning. Se her hvem.

Telmore, BiBoB, M1 og CBB har alle taget ulovlige gebyrer ved saldooplysning.

Ifølge den danske telelov skal mobilselskabernes kunder kunne få oplyst saldoen på en forudindbetalt saldo uden meromkostninger. Det kan ske ved at sende en sms til et telefonnummer med en anmodning om at få saldoen oplyst.

Saldooplysningen må ikke koste mere end den laveste sms-takst. De fire mobilselskaber tog mellem 15 øre og tre kroner, udover almindelig sms-takst, for saldooplysning.

IT- og Telestyrelsen, der på baggrund af en klage har ført tilsyn med selskaberne, har derfor for nyligt sendt breve ud til 15 mobilselskaber. De 11 af selskaberne fik at vide, at de levede op til loven. De fire fik at vide, at de brød loven.

"Hvis de fortsætter med at bryde reglerne, kan de blive pålagt bøder," siger Morten Eeg Nielsen, fuldmægtig ved IT- og Telestyrelsen.

ComON's aktindsigt i breve til mobilselskaberne viser, at CBB tog tre kroner ekstra, Telmore og M1 50 øre ekstra, mens BiBOB tog 15 øre ekstra. Ifølge selskabernes hjemmesider tilbyder M1 nu gratis saldosms. CBB, Telmore og BiBOB har ikke ændret på gebyret.

Mobilselskaberne har fire uger til at klage til Teleklagenævnet, hvis de er utilfredse med telemyndighedens afgørelse.

Udover saldooplysningstjenester skal mobilselskaberne tilbyde saldokontrol, hvor kunden får en sms, når eksempelvis et barn har ramt et loft. Også saldokontrol skal tilbydes gratis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere


People Tech 2024: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

11. december 2024 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

06. januar 2025 | Læs mere