Google vil lokke flere firma-kunder fra Microsoft

Stor interesse for Google Apps i Danmark. Google klar med migrerings-redskab.

Google fortsætter sit forsøg på at vriste forretningskunder fra konkurrenter som Microsoft og i stedet lokke dem over på Googles mail- og kontor-pakke.

Senest er Google klar med en decideret løftestang, der skal gøre det let for virksomheder at skifte fra Exchange til Googles løsning. Løftestangen hedder ”Google Apps Migration for Microsoft Exchange”.

Med applikationen installeret skulle det være muligt at overføre e-mails, kontakter og kalenderoplysninger for 200 brugere i timen.

I brug hos Berlingske
Et sådant redskab er oplagt for Berlingske, der for kort tid siden valgte at skrotte Microsoft-løsningen for at skifte til Google Apps. I mediehuset skal 3000 brugere konverteres. Migreringsredskabet har været i spil hos Berlingske, men faktisk har der slet ikke været behov for lyn-migrering.

”Vi foretager skiftet ud fra en række parametre. Der er både spørgsmålet om, at serverne skal kunne følger med, at vi får besvaret de løbende brugerspørgsmål, og at belastningen på netværket ikke bliver for stor,” forklarer it-direktør Torben Lundberg hos Berlingske.

It-direktøren fik selv sin mailkonto migreret i nat, og alle hans kollegaer skal forvente at være overført inden for 14 dage. For at lade migreringen foregå i et kontrolleret forløb er det planen at overføre 100 brugere om dagen.

Migreringen foretages af firmaet Apps People. Det er også Apps People der har arrangeret undervisning i Google Apps for mediahusets ansatte i hele landet.

"Nu er der tale om en ret stor case i det her tilfælde, så vi har både brugt scripts og så det her redskab fra Google. Vi har haft adgang til, inden det blev frigivet, da vi jo samarbejder med Google," fortæller direktør Mikkel Vibits.

Apps People har ifølge direktøren migreret adskillige tusinder domæner til Google Apps. Og interessen i erhvervslivet er stadig stor. Især efter finanskrisen er taget til.

"Før finanskrisen var det primært grafiske virksomheder, der både baserede sig på Mac og Pc, som var interesseret i Google Apps. Nu er der mange flere, der har fået øjnene op for det og selv går aktivt ud for at undersøge muligheden for at skifte. Det er nærmest blevet et buzzword, og vi kan mærke en eksplosiv vækst. Især fra andet halvår 2009 er det begyndt at gå rigtig stærkt," siger Mikkel Vibits.

Googles ihærdige indsatser for at charmere erhvervskunderne har dog endnu ikke betydet, at Microsoft behøver at ryste i bukserne. Google hævder, at der er 25 millioner brugere på Google Apps, og selv om det tal måske er højt sat, så er 25 millioner stadig ikke meget i forhold til Microsofts udbredelse. Hos Apps People gætter Mikkel Vibits på, at der cirka er 1000 små og store virksomheder, der er skiftet.

Google har tidligere tilbudt en teknisk løsning, der gjorde det let for it-administratorer at flytte til Google Apps samtidigt med, at slutbrugerne ingen forskel mærkede og let kunne blive ved med at bruge de velkendte Microsoft-programmer.

It-ansvarlige kan hente det nyeste program og bruge det til migrationen fra Exchange 2003 eller Exchange 2007 til Google Apps Premier Edition.




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektledere til nyetableret PMO-kontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere