EU: Microsoft skal betale 3,7 mia. kr.

EU-kommissær Mario Monti har foreslået, at Microsoft skal betale en bødestraf på 3,7 milliarder kroner.

På onsdag falder EU-Kommissionens dom over softwaregiganten Microsoft. Det ligger allerede fast, at Microsoft bliver idømt en bøde i milliardklassen. EU-kommissær Mario Monti har foreslået, at bødens størrelse skal fastsættes til 500 millioner euro eller 3,7 milliarder kroner.

De fleste analytikere havde forventet, at bøden ville blive på mellem 200 og 300 millioner euro. Den hidtil største bøde fra EU-Kommissionen var på 450 millioner euro og gik til det schweiziske medicinal-selskab Roche.

Men selvom bøden til Microsoft er den største i EU's historie svarer beløbet kun til 1 pct. af software-koncernens kontantbeholdning på 53 milliarder dollar.

Montis forslag ligger langt under den maksimale grænse på 10 pct. af virksomhedens årsomsætning, som ville svare til en bøde på 3,43 milliarder dollar.

Det ventes at Microsoft vil gå til EF-domstolen for at få afgørelsen omstødt, og det betyder sandsynligvis at firmaet kan vente med at betale bøden indtil klagen er færdigbehandlet.

Foruden milliardbøden vil EU-Kommissionen kræve at Microsoft skal tilbyde en Windows-version uden Media Player og give konkurrenter adgang til Windows-koden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere